Futbal

Futbalová lahôdka v metropole východu: Slováci zo Slavie Praha sa tešia na novú KOŠICKÚ arénu

Košická futbalová aréna bude dejiskom odvetného zápasu 3. predkola Európskej ligy medzi ukrajinským Dnipro-1 a pražskou Slaviou.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová lahôdka v metropole východu: Slováci zo Slavie Praha sa tešia na novú KOŠICKÚ arénu
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/František Iván

Duel sa uskutoční už tento štvrtok 17. augusta o 20:00 hod. V prvom zápase, ktorý sa odohral v Prahe, porazila domáca Slavia Ukrajincov rozdielom triedy a to aj vďaka dvom gólom Slováka Ivana Schranza.

Žiadna formalita

Podľa Schranza odveta v Košiciach nebude iba formalita: „Dnipro ukázalo veľkú kvalitu, ale to isté platí o nás. Doma sme silní. Vonku to však môže byť ale iné, treba k tomu tak pristúpiť nemyslieť si, že to bude jednoduché. Sme iba v polčase. Do Košíc sa však teším. Hromadič (Jakub Hromada – pozn.) asi najviac, ukáže nám Košice. Hral som tam na starom štadióne, teším sa, že uvidím novú arénu. Ako Slováci sa tam budeme cítiť doma.“

Ťažko nahraditeľný

Podľa kouča Trpišovského je Schranz pre Slaviu ťažko nahraditeľný.

„Ivan za dva roky v Slavii neuveriteľne vyspel. Je to mimoriadne dôležitý hráč pre tím, pretože je komplexný. Keď ho pošlem na ihrisko, viem, že svoje úlohy zvládne. Pre takéto zápasy patrí k prvej voľbe, keďže zvládne každý post. Je nebezpečný vpredu a zodpovedný vzadu. Presne to ako tréner chcete. Ivan má navyše rozmanité zakončenie. Trajektóriu strely má nesmierne zaujímavú, ja jej vravím ´schranzovka´. Vie dobre sklopiť nohu a krásne to trafiť. Keď vystrelí, lopta neplače, ale veselo si letí,“ tvrdí Trpišovský.

Dres Slavie oblieka aj ďalší spomenutý Slovák Jakub Hromada, ktorý je rodákom práve z Košíc a jeho futbalové začiatky sú spojené s klubom KAC Jednota Košice.

Prečo sa hrá v Košiciach? Metropola východu prichýlila Dnipro-1 pre európske súťaže kvôli prebiehajúcej vojne na Ukrajine.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM