Správy

Gastro festival, kino aj dobový koncert: PREHĽAD víkendových podujatí v Košiciach

Aj počas prvého júlového víkendu nás v Košiciach čaká niekoľko letných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Gastro festival, kino aj dobový koncert: PREHĽAD víkendových podujatí v Košiciach
Zdroj: Facebook.com/Street Food Corner Košice

Ak neviete, ako budete tráviť predĺžený víkend, prinášame vám prehľad podujatí v Košiciach od 2. do 5. júla.

Niečo pre gurmánov

Od piatku do nedele sa v Košiciach koná obľúbený Street Food Festival. Na priestranstve pri Kine Úsmev zaparkujú lokálne a slovenské gastroprevádzky, ktoré potešia všetkých priaznivcov dobrého jedla a pitia. Ak sa vám cez víkend nechce variť, alebo len chcete ochutnať niečo nové, určite si prídete na svoje. Tešiť sa môžete na zahraničné špeciality, hotdogy, hamburgre, ale aj netradičné pirohy, langoše či slaný trdelník.

piatok – nedeľa, 12.00 – 22.00 hod, pri Kine Úsmev, Kasárenské námestie

Trocha športu

Na Terase pred OC Galéria sa v piatok 2. júla začalo tradičné letné podujatie mestskej časti Západ – Beach Plaza Terasa s bohatým programom. Prvý júlový víkend je na programe Východný pohár v plážovom volejbale.

piatok – nedeľa, priestranstvo pred OC Galéria

Koncert na starom pľaci

V sobotu je v Košiciach na programe aj pokračovanie Staromestského kultúrneho leta. Na trhovisku pred kostolom na Dominikánskom námestí vystúpi dobová skupina Patria. Muzikanti a speváci majú vo svojom repertoári skladby zo stredovekých a renesančných zborníkov a hrajú na špeciálnych dobových hudobných nástrojoch, ktoré len tak niekde neuvidíte.

sobota, 9.30 hod., Trhovisko na Dominikánskom námestí

Western na Aničke

Na košickej Aničke si v sobotu budete pripadať ako na Divokom západe. Westernové akčné divadlo pozýva na deň ako z westernu. Zažijete naozajstné prepadnutie s pravými kovbojmi, ryžovanie zlata a všetko čo patrí k pravému country štýlu. Vstupné je štyri eurá pre deti a dve eurá pre dospelých.

sobota, 10.00 hod, areál Anička

Letné kino

V letnom kine v Amfiku sa v nedeľu môže tešiť na film Služobníci. Lístky si môžete zakúpiť online na stránke Kina Úsmev alebo hodinu pred začiatkom filmu priamo na mieste. Po filme sa uskutoční aj diskusia s tvorcami filmu. Na mieste je možnosť zakúpiť si malé občerstvenie, nápoje aj popcorn. Premietanie sa v júli začína vždy o deviatej večer.

nedeľa, 21.00 hod., Amfiteáter, Festivalové námestie 1

Ak preferujete klasické kino, program filmov na najbližšie dni, ktoré sa budú premietať v kinosále v Úsmeve nájdete TU.

Leto v Kulturparku

Športová nedeľa V nedeľu sa v Kulturparku môžete tešiť aj na aktivity pre milovníkov športu. Počas aktívneho dopoludnia sa môžete tešiť na jumping, jogu, bodyattack aj atletický tréning či pole dance. Vstup je zdarma.

nedeľa, 9.00 – 12.00 hod., Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Divadlo Haliganda

Pre najmenšie deti (do 3 rokov) si divadlo Haliganda na nedeľu pripravilo divadelné predstavenie O stratenom slniečku. Vstupné je štyri eurá, lístky si zakúpite online TU.

nedeľa, 10.00 hod., Kasárne Kulturpark (pódium India), Kukučínova 2

Workshop v Steelparku

Steelpark – park vedy v košickom Kulturparku pripravil na letné prázdniny workshopy plné vedy a zábavy. Každý víkend je pre malých aj veľkých pripravená iná téma. V nedeľu (4. 7.) to bude „GÉNiálna šifra“. Dozviete sa, čo sa ukrýva vo vnútri DNA a pomocou genetického kódu sa naučíte šifrovať. Vstupné je tri eurá.

nedeľa, 14.30 hod., Steelpark, Kukučínova 2

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM