Lenka Fedorová Rôzne

Grantový program podporí voľnočasové aktivity aj v okolí Košíc: Celkovo venuje 13 500 Eur

Grantový program Spoločne pre región podporí v tomto roku sedem komunitných projektov celkovou sumou 13.500 eur. Finančnú podporu v deviatom ročníku programu získali tri neziskové organizácie a štyri obce z východného Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Grantový program podporí voľnočasové aktivity aj v okolí Košíc: Celkovo venuje 13 500 Eur
Zdroj: TASR

Spoločným menovateľom podporených projektov je posilnenie pozitívneho vzťahu k miestu, kde ich realizátori pôsobia. Napríklad dobrovoľníci z neziskovej organizácie Anima vytvoria prepojením ľudí z Domova na pol ceste, podnikateľa a miestnej školy chránenú dielňu, ktorá bude nielen vyrábať, ale aj liečiť.

V Družstevnej pri Hornáde vyrastie pri obecnej bytovke detské ihrisko. Prezentovať environmentálnu výchovu a zlepšiť podmienky na voľnočasové aktivity rodín a detí z Košíc a okolia sa rozhodli v organizácii Nová šanca.

Zapojiť mládež do starostlivosti o kultúrne dedičstvo solivarského regiónu a do jeho prezentácie širšej turistickej verejnosti sa podujali v obci Ruská Nová Ves. Na projekty získali podporu aj občianske združenie Barlička a obce Oľšov a Ulič.

„Spoločne pre región je naším najstarším grantový programom. Deväť rokov systematickej podpory regiónu zanechalo svoju pozitívnu stopu z hľadiska merateľného dopadu. Najviac nás však teší kvalitatívna zmena v životoch ľudí,“ uviedla riaditeľka nadácie Laura Dittel.

Neziskové organizácie a miestne samosprávy sa mohli uchádzať o finančnú podporu na inovatívne projekty z oblasti bezpečnosti vo všetkých sférach života, využívania voľného času detí a mládeže, ochrany prírody a životného prostredia. Grantový program je financovaný z daru spoločnosti U. S. Steel Košice.

„Najdôležitejšie je, že tieto projekty vzišli priamo z komunít, v ktorých sa pre dobrú vec intenzívne angažujú aj naši zamestnanci. Takéto partnerstvá s aktívnymi ľuďmi, organizáciami a obcami si ceníme,“ uviedol prezident košickej hutníckej spoločnosti Scott Buckiso.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM