Zuzana Vajayová Rôzne

Gymnazisti zabodovali v európskej súťaži s nezvyčajnou zubnou kefkou

Tím slovenských študentov z Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach skončil v najväčšej európskej súťaže študentských spoločností v nórskom Osle so svojím inovatívnym produktom - zubnou kefkou s pastou v jednom na treťom mieste.

Gymnazisti sa od 4. do 7. augusta zúčastnili na 22. ročníku súťaže v rámci vzdelávacích programov Junior Achievement. Zápolili v konkurencii 34 krajín.

„Na súťaži ukázali profesionalitu pri prezentácii, zohranosť celého tímu, odvahu bojovať s inovatívnym produktom. Verím, že úspech týchto mladých ľudí bude inšpiráciou a motiváciou pre školy, učiteľov a študentov zapojených do našich programov,“ komentovala generálna riaditeľka Junior Achievement Slovensko Marcela Havrilová.

Úspech slovenským študentom priniesol vzdelávací program Aplikovaná ekonómia, ktorý sa realizuje v stredných školách v rámci podnikateľského vzdelávania. „Jeho cieľom je naučiť mladých ľudí v študentskej spoločnosti všetko, čo súvisí s podnikaním,“ priblížila Havrilová.

Junior Achievement Slovensko je profesionálna, nezisková, vzdelávacia organizácia, ktorá 18 rokov realizuje na Slovensku podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávacie programy pre mladých ľudí.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM