Webnoviny - Iné športy

Hádzanárky Iuventy remizovali v pohári PVP s Lubinom

Hádzanárky Iuventy Michalovce nevyužili výhodu domáceho prostredia v sobotňajšom prvom zápase 3. kola Pohára víťazov pohárov (PVP) žien, keď v Chemkostav aréne remizovali s poľským tímom MKS Zaglebie Lubin 27:27 (16:15).

Zverenky trénera Romana Lamača mali vo svojom premiérovom vystúpení v európskych pohároch 2009/2010 víťazstvo na dosah, ale v posledných dvoch minútach prišli o vedenie 27:25. Iuventu môžu mrzieť predovšetkým štyri nepremenené sedmičky v záverečnej necelej štvrťhodine zápasu. Úradujúci slovenský vicemajster bude mať šancu zabojovať o postup do osemfinálového 4. kola na budúcu nedeľu (8. 11.) v Lubine v odvete so začiatkom o 16.00 h.

Výsledok – sobota – Pohár víťazov pohárov žien – 3. kolo – prvý zápas (odveta 8. 11. o 16.00 h):

Iuventa Michalovce (SR) – MKS Interferie Zaglebie Lubin (Poľ.) 27:27 (16:15) Zostava a góly Iuventy: Gubíková, Kudročová – Bachirievová 4/4, Hricíková 3/1, Kvetková, Nemčíková, Szöllösiová 4, Kalaninová, Grobovová 2, Škľaruková 4, Obšatníková 7, Hollá, Horňáková 1, Piskayová 2 Najviac gólov za Lubin: Semeniuková 6, Byzdrová 6/2, Pieleszová 6/3 Pok. hody: 9/5 – 5/5, vylúčené: 0 – 2, rozhodovali: Lovrič a Petkovič (obaja Chorv.), 1350 divákov

Skóre duelu otvorila po 30 sekundách hry premeneným pokutovým hodom domáca Bachirievová. Hostky potom otočili na 3:1, ale dlho sa z vedenia netešili. Keď Škľaruková v 20. min upravila stav na 10:7 v prospech Iuventy, trénerka Lubinu si zobrala oddychový čas. Ten im evidentne pomohol, keď v 26. min Orzeszková vyrovnala na 13:13. Zverenkám trénera Lamača sa však ešte pred prestávkou podarilo opäť ísť do vedenia (16:15). V II. polčase až do 57. min sa skóre vyvíjalo podľa rovnakého scenára. Michalovské družstvo vyhrávalo o jeden gól, Lubin vždy odpovedal vyrovnávajúcim presným zásahom. Tri minúty pred koncom Hricíková zvýšila z pokutového hodu na 27:25 a kouč Lamač si zobral oddychový čas. Poľky vzápätí znížili na 26:27. V čase 58:42 min Hricíková nevyužila výhodu sedmičky a neuspela ani z dorážky. Trest v podobe vyrovnania na 27:27 prišiel 21 sekúnd pred záverečným klaksónom. Ako sa premieňa pokutový hod, ukázala Byzdrová.

Hlas: Roman Lamač (tréner Iuventy Michalovce): „Vedel som, že nás čaká ťažký zápas so súperom, ktorý nepredá lacno kožu. Lubin to potvrdil svojím výkonom. Remíza ma mrzí, pretože víťazstvo sa nám viackrát núkalo. Hoci dievčatá splnili taktiku, nevyšlo to, lebo v kľúčových okamihoch individuálne zlyhali. Nerozhodný výsledok hrá viac do karát poľskému družstvu, ktorému stačí vyhrať doma o jeden gól. Verím však, že aj na jeho palubovke to môže byť rovnako vyrovnaný duel.“

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM