Alexandra Kolínská Hokej

HC Košice si zabezpečili postup v Lige majstrov: Na domácom ľade porazili KAC Klagenfurt!

Hokejisti slovenského majstra HC Košice sa predstavili vo vyraďovacej časti druhého ročníka Ligy majstrov. Vo svojom záverečnom vystúpení v H-skupine zdolali v Steel Aréne KAC Klagenfurt po nájazdoch, a hoci rakúsky klub má k dobru ešte jeden zápas, na Košice stráca už štyri body.

Ilustračný obrázok k článku HC Košice si zabezpečili postup v Lige majstrov: Na domácom ľade porazili KAC Klagenfurt!
Zdroj: TASR

Košičania mali od začiatku herné opraty zápasu vo svojich rukách. Hosťujúcej defenzíve nechceli nechať vydýchnuť, aktívnym napádaním jej znepríjemňovali rozohrávku a tlačili sa do šancí. Oporou KAC však bol brankár Tuokkola, ktorý kryl dobrý pokus Šedivého z 8. minúty a na mieste bol aj pri Hrnkovom teči Štrbákovej strely od modrej. V závere úvodného dejstva to na brankára rakúskeho mužstva skúšal ešte dvakrát Jenčík, ale ani v jednom prípade neuspel.

Košice si bojovnosť priniesli aj do druhej tretiny. Naďalej sa snažili dobýjať defenzívu Klagenfurtu, problémy však mali s finálnou fázou. Potvrdila to aj 24. minúta, keď Bartoš v dobrom postavení zbytočne volil prihrávku na spoluhráča. O niekoľko okamihov neskôr prvýkrát výraznejšie zahrozili aj hostia, ale oba Banove pokusy kryl spoľahlivo Riečický a Setzinger v polovici zápasu nemieril presne. Na rade tak boli opäť domáci a v 35. minúte sa im napokon podarilo prekonať Tuokkolu. Bartánus posunul na modrú Šedivému, ten okamžite poslal puk po ľade smerom na bránku a Bicek zakončil gólovú akciu ideálnym tečom – 1:0. O dve minúty neskôr mohol košickú radosť stlmiť Ganahl, ale jeho dorážku vyrazil Riečický betónom.

Na začiatku tretej tretiny chceli „oceliari“ rýchlo pridať druhý gól, aby získali kontrolu nad zápasom a pokojne ho dohrali. V 44. minúte roztočili útočný kolotoč pred rakúskou bránkou, streleckou aktivitou hýrili Boltun i Bicek, no bez gólového efektu. V 52. minúte odišiel na trestnú lavicu Philipp, KAC zatočil hlavy brániacej štvorici a po konci presilovky sa dočkal. Vyrazený puk po Riečického zákroku domáci neupratali do bezpečia a Kapstad reflexívnym zakončením vyrovnal. V závere mal slovenský šampión na mále, no výsledok 1:1 napokon udržal a duel dospel do predĺženia.

V ňom mali oba tímy niekoľko gólových príležitostí, no víťaza museli určiť až samostatné nájazdy. V nich za Košice skórovali Bicek, Bartánus aj Jenčík, kým Riečický zlikvidoval tri pokusy hostí.

HC Košice – KAC Klagenfurt 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 35. Bicek (Šedivý, Bartánus), rozh. nájazd Bicek – 55. Kapstad
Rozhodovali: Baluška (SR), Šír (ČR) – Kacej, Výleta (SR)
Vylúčení: 4:5
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
4437 divákov

Zostavy

HC Košice: Riečický – Štrbák, Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Bartoš, Jenčík, Hrnka – Bartánus, Suja, Bicek – Sojčík, Češík, Lelkeš – Šoltés, Bortňák, Boltun – Hričina

KAC Klagenfurt: Tuokkola – Schumnig, Kapstad, DeSantis, T. Pöck, Popovic, Strong, Vallant, Reichel – Lundmark, Jacques, Hundertpfund – Setzinger, M. Geier, Nordqvist – Kurath, Koch, Ganahl – M. Pöck, Harand, Ban

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM