Veronika Hunyadiová Rôzne

Hľadáte romantiku v Košiciach a okolí? 5 tipov na prechádzky s krásnymi výhľadmi

Viete už, ako strávite sviatok zamilovaných so svojou polovičkou? Máme pre vás tipy na kúsok romantiky a krásne výhľady k tomu.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte romantiku v Košiciach a okolí? 5 tipov na prechádzky s krásnymi výhľadmi
Zdroj: Dnes24.sk

Ak pred romantickou večerou v reštaurácii či kinom dávate prednosť prírode, máme pre vás niekoľko tipov. Vybrali sme miesta v Košiciach a okolí, kam sa rozhodne oplatí vyraziť aj na Valentína. Ponúkajú zároveň krásne výhľady na mesto.

Vyhliadkova veža

Najlepší panoramatický výhľad na celé mesto je jednoznačne z Vyhliadkovej veže Hradová. Keďže je ale počas zimného obdobia zatvorená, musí vám stačiť výhľad z lávky, ktorá sa nachádza iba kúsok od veže. Cestou na vyhliadku vás však čaká príjemná romantická prechádzka v košických lesoch. Za návštevu stoja aj zvyšky Košického hradu. K vyhliadkovej veži sa dostanete zo zastávky MHD (autobus č. 29) alebo z parkoviska za 20 minút.

Heringeš

Romantickú prechádzku a krásny výhľad na mesto ponúka vrch Heringeš v katastri Vyšného Opátskeho. Po krátkej prechádzke vás budú čakať Košice ako na dlani. Dostanete sa tam od gymnázia cez Hájnickú ulicu a záhradkársku osadu. Kratšia trasa vedie od autobusovej zastávky Heringeš po poľnej ceste.

Červený breh

Ďalším zaujímavým miestom, ktorý ponúka výhľad na mesto je Červený breh, ktorý je súčasťou Bankova. Po tom, čo si na vrchol bývalého lyžiarskeho strediska vyšliapete, vás čaká mesto ako na dlani. Uvidíte odtiaľ Čermeľ, Podhradovú a sídliská Ťahanovce a Furča.

Kojšovská hoľa

Vyraziť za krásnym výhľadom sa oplatí aj mimo Košíc, konkrétne na Kojšovskú hoľu. V prípade dobrého počasia odtiaľ uvidíte aj Vysoké tatry. Od metropoly východu je to asi 27 kilometrov. Na Kojšovku vedie cesta z obce Zlatá Idka a z parkoviska na začiatku cesty je to asi sedem kilometrov. Po tom, čo dorazíte k chate Erika sa na vrchol Kojšovskej hole dostanete asi za 20 minút.

Severná veža Dómu

Romantická prechádzka po Hlavnej ulici a krásnych uličkách centra mesta napadne asi každému. Spojte ju ale tentoraz s nádherným výhľadom na Košice. Nemusíte chodiť ďaleko, stačí zdolať asi 160 schodov do Žigmundovej veže Dómu sv. Alžbety. Zhora sa vás naskytne pohľad na Hlavnú ulicu a Košice z vtáčej perspektívy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM