Andrea Mesarčíková Rôzne

Hladiny vodných tokov na východe Slovenska opäť stúpajú

Pokračujúce výdatné zrážky sa podpísali pod všeobecný vzostup hladín vodných tokov na východe Slovenska.

Ako TASR informoval Dušan Mydla z košického Odštepného závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku, situácia sa zhoršila v noci, keď v utorok (27. 7.) okolo 22. h dosiahli úroveň 3. stupňa povodňovej aktivity hladiny menších vodných tokov, konkrétne Roňava pri obci Michaľany v okrese Trebišov a Olšava pri Bohdanovciach v okrese Košice – okolie.
Podľa aktuálnych údajov uvedených na webovej stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) úroveň prvého stupňa povodňovej aktivity dosiahla hladina rieky Hornád v Kysaku a Ždani, ďalej Torysa v Košických Olšanoch, Švedlár v Hnilci, Laborec v Koškovciach, Radomka v Giraltovciach a Dunajec v Červenom Kláštore.
Na vodných stavbách je podľa Mydlu situácia pomerne priaznivá. „Retenčné priestory sú všade voľné, takže uvidíme, do akej miery sa tie zrážky prejavia na povrchových odtokoch, v akom množstve a v akom časovom horizonte,“ konštatoval Mydla, podľa ktorého sa situácia zmenila k horšiemu aj z pohľadu prognóz SHMÚ, ktorý v utorok (27. 7.) o 23.10 h vydal výstrahu 3. stupňa. „To znamená, že ak budú zrážky pokračovať, hladiny budú stúpať,“ dodal Mydla.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM