Michal Lendel Rôzne

Hlavná ulica sa vrátila desiatky rokov späť: Nádherné retro kúsky v Košiciach!

Košická Hlavná ulica sa vrátila niekoľko desiatok rokov v čase naspäť. Nablýskané autá, ktoré toho pamätajú skutočne hodne, zaparkovali ich majitelia všetkým na očiach. A veru bolo sa na čo pozerať!

Ilustračný obrázok k článku Hlavná ulica sa vrátila desiatky rokov späť: Nádherné retro kúsky v Košiciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Víkendový bohatý program v košickom meste doplnila zaujímavá výstava unikátnych starých áut. Medzi veteránskymi kúskami mohlo zaujať červené auto britskej značky MG z roku 1955, ktorého majiteľa sme zastihli pri svojom štvorkolesovom obľúbencovi. Vlastník troch britských veteránov sa venuje svojmu koníčku približne päť rokov, odkedy prišiel do dôchodku.

„Vetranizmus zaberie veľa času ale je to radosť. Navštevujeme akcie po celom Slovensku aj v blízkom zahraničí, nie žeby neboli ponuky napríklad zo vzdialenejších kútov Európy ako Škandinávia alebo Nemecko, no je to skutočne nákladné,“ zdôveril sa nám pán Ján, ktorého vystavovaný veterán prešiel renováciou vo vzdialenej Kalifornii. „U nás sme vylepšovali niektoré veci ako predná náprava, či tlmiče,“ doplnil.

Ako nám ďalej prezradil hrdý majiteľ britského voza, s náhradnými súčiastkami na jeho veterána nie je žiaden problém, pretože Angličania považujú ich staré autá za svoje dedičstvo a tak sa tam uživia špecializované firmy, ktoré sa venujú výhradne výrobe takýchto náhradných súčiastok.

Na jednotlivé blízke výstavy sa veteráni dopravujú na vlastných kolesách ale, ako povedal majiteľ krásne zreštaurovaného auta, môže to byť poriadne riskantné, keďže ide o drahé autá. „Často nie sú vodiči ohľaduplní k starším autám, aj keď česť výnimkám. Ja na dlhšie cesty prepravujem auto na prívesnom vozíku,“ dodal Ján.

Zaujímavá výstava unikátnych starých áut
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM