Barbara Dallosová Rôzne

Hlavne sa teplo obliecť: V Košiciach vypravia dva mimoriadne mikulášske vlaky, jazdiť budú s otvorenými vozňami

Jediná železnica svojho druhu chystá na Mikuláša špeciálne podujatie. Bohatý program pre najmenších, kvalitné espresso pre rodičov... Organizátori však varujú, neoplatí sa prísť naľahko oblečený.

Ilustračný obrázok k článku Hlavne sa teplo obliecť: V Košiciach vypravia dva mimoriadne mikulášske vlaky, jazdiť budú s otvorenými vozňami
Zdroj: TASR

Dva mimoriadne Mikulášske vlaky vypraví košická Detská železnica s Mikulášom, anjelmi a čertom v nedeľu 6. decembra o 9:30 hod. a o 12:00 hod. Deti čaká zimná jazda, šašo, rozprávky a zdravý mikulášsky balíček. Službu na železničke budú mať motorové dvojičky Janka a Danka. Informovala o tom Zuzana Lehotská z Občianskeho združenia Detská železnica Košice.

,,Premávať budeme s otvorenými vozňami a hoci vonku nemá byť podľa predpovede počasia mrazivo, cestujúcim odporúčame dobre sa obliecť. Na zahriatie pripravíme aj tradičný železničiarsky čaj a po prvý raz aj kvalitné espresso," priblížil Ľubomír Lehotský, predseda OZ.

Mikulášska jazda bude poslednou tohtoročnou akciou na jedinej detskej železnici na Slovensku. ,,Sme radi, že o železničku je stále väčší záujem, čo nám potvrdili aj tohtoročné oslavy 60. výročia. Zrealizovali sme 60 kultúrnych a sprievodných podujatí, ktoré sme mohli uskutočniť vďaka podpore tradičných i nových partnerov a podporovateľov železničky. Pred nami je ešte vydanie knihy, prvej komplexnej monografie a dokončenie dokumentárneho filmu o histórii unikátnej železničky," zhodnotil Lehotský. Odchody vláčika z Alpinky sú naplánované na 11:15 hod. a 13:45 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM