Lenka Fedorová Správy

Hlavnú ulicu v Košiciach zapĺňajú letné posedenia: Zachytili sme ich atmosféru na FOTKÁCH

Nejeden z nás si rád vychutnáva relax na čerstvom vzduchu aj priamo v meste. V Košiciach tak môžete urobiť napríklad na Hlavnej ulici, kde už pribúdajú letné posedenia.

Ilustračný obrázok k článku Hlavnú ulicu v Košiciach zapĺňajú letné posedenia: Zachytili sme ich atmosféru na FOTKÁCH
16
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná jar nás nateraz teší veľmi teplým a príjemným počasím. Niet divu, že mnohí z nás si preto prvé teplejšie lúče užívajú pri posedení pod holým nebom. Výnimkou nie sú ani Košičania či návštevníci nášho mesta, ktorí si to namierili rovno na Hlavnú ulicu, kde už začali pribúdať letné posedenia rôznych tamojších podnikov.

Aj zahraniční návštevníci

Nie je žiadnym tajomstvom, že metropola východu láka množstvo nielen domácich, ale aj zahraničných turistov. Ako nám prezradili pracovníci jednej prevádzky, zatiaľ ich exteriérové sedenie dokonca navštevuje viac zahraničných turistov. Ako sme sa ďalej dozvedeli, s počasím sú viacerí majitelia prevádzok, ktorí už poskytujú pri svojich podnikoch aj rôzne vonkajšie sedenia, zatiaľ spokojní. Aj keď niektorí sa počas našej návštevy posťažovali – aj napriek slnečnému počasiu – na silnejší vietor. Niektorí majitelia prevádzok ešte svoje vonkajšie posedenia plánujú rozšíriť a ďalší sa ich ešte iba chystajú otvoriť.

Mladšie i staršie ročníky

Počas prechádzky po Hlavnej ulici možno vidieť takéto sedenia takmer na každom kroku, najviac ich však nájdete v časti ulice za Immaculatou. Pod holým nebom posedávajú rôzne vekové kategórie. Medzi nimi sme objavili aj dve kamarátky Janku a Ivanu, ktoré, ako samé vravia, milujú posedenie na Hlavnej ulici. ,,Posedieť si na Hlavnú chodíme celkom často. Je to také príjemné, oddýchneme si trochu, pokecáme," prezradili.

Medzi tými, ktorí sa rozhodli pre takúto aktivitu sme natrafili aj na množstvo ľudí, ktorí si takto spríjemnili obedňajšiu prestávku. ,,Došli sme na obed. Väčšinou sedíme vnútri, ale teraz je vonku celkom pekne, tak sme sadli tu," povedal nám Marek, ktorý došiel s kolegami z práce.

Nechýbali však ani staršie ročníky. Pani Mária a Gitka sa veľmi tešili slnečným lúčom. ,,Ako sa hovorí, kde nechodí slnko, tam chodí lekár," povedali nám s úsmevom.

Aktuálne zábery z Hlavnej ulice si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

FOTOGALÉRIA: Vonkajšie posedenia podnikov v Košiciach už lákajú ľudí
16
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM