Správy

Hodnotenie svetových VŠ: UPJŠ v Košiciach na zozname 500 naj univerzít v Európe!

Ďalšie hodnotenie svetových univerzít prinieslo nový rebríček škôl. Pozrite sa, ako dopadli slovenskí zástupcovia, medzi ktorými je aj Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ).

Ilustračný obrázok k článku Hodnotenie svetových VŠ: UPJŠ v Košiciach na zozname 500 naj univerzít v Európe!
Zdroj: TASR

Podľa rankingu univerzít University Ranking by Academic Performance (URAP) 2013 sa UPJŠ v Košiciach na základe výkonov vo vede evidovaných v databáze Web of Science (WoS) umiestnila na 3. mieste na Slovensku (po UK a STU), na 430. mieste v Európe a na 1232. mieste na svete spomedzi 2000 hodnotených svetových univerzít.

Je známe, že rôzne rankingy používajú často rozdielne kritériá a rôzne zdroje. Vedenie UPJŠ preto teší, že bez ohľadu na to, aké kritériá sa použijú, táto košická univerzita sa stále nachádza v skupine 3 až 4 najlepších slovenských univerzít. "Jednotlivé rankingy často nezohľadňujú veľkosť univerzity pri hodnotení, preto nás tento výsledok teší o to viac, že UPJŠ patrí medzi menšie univerzity – máme približne 8500 študentov a okolo 700 tvorivých zamestnancov,“ uviedol prorektor pre vedu a výskum Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Juraj Černák.

Tabuľka – ranking URAP 2013:

Poradie v Európe Názov univerzity Poradie vo svete
215 Univerzita Komenského v Bratislave 495
430 Slovenská technická univerzita v Bratislave 1096
478 Univerzita P.J. Šafárika v Košiciach 1232

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM