Webnoviny - Hokej

HOKEJ: Košice získali do ofenzívy Čecha Kristeka

Ofenzívu úradujúceho slovenského hokejového majstra HC Košice posilnil deň po začiatku Slovnaft extraligy Čech Jaroslav Kristek.

Odchovanec zlínskeho hokeja si oblečie dres oceliarov prvýkrát v piatok v zápase na ľade Popradu. O prestupe informovala klubová internetová stránka hckosice.sk.

Kristek je juniorským majstrom sveta z roku 2000, v sezóne 2002/03 odohral šesť zápasov v NHL za Buffalo. Po zámorskej anabáze hrával za České Budějovice, Zlín a Karlove Vary. Minulú sezónu začal v kúpeľnom meste a odtiaľ pred play-off zamieril do Zlína. "S Košicami som bol v kontakte už dlhší čas. Po minulej sezóne som trénoval v Poprade s tímom HC Lev, no tam to bohužiaľ nedopadlo dobre. Neskôr bola v hre KHL, ale napokon som sa dohodol s Košicami. Teším sa na novú výzvu,“ povedal v rozhovore pre klubovú internetovú stránku HC Kristek a pokračoval: "Košice majú v Čechách veľmi dobrú povesť a vedel som, že disponujú veľmi dobrým mužstvom. Ide o hokejové mesto, ktoré má opäť maximálne ambície. To všetko ma lákalo a pevne verím, že dokážeme nadviazať na úspechy z predošlých dvoch sezón.“

Kristek v Košiciach pozná z pôsobenia v českej lige viacerých hráčov, v kabíne nenašiel úplne neznáme tváre. Do Košíc prišiel v utorok a hneď trénoval s dorastencami. Úvodný zápas sezóny v Bratislave tak nesledoval. V drese oceliarov bude Kristek hrávať s číslom 27, ktoré naposledy patrilo Petrovi Húževkovi. „Príchod Jardu ma určite potešil. Potrebovali sme kvalitného centra a v Kristekovi sme ho určite našli. Je to skúsený hokejista, ktorý by sa mal zaradiť medzi našich lídrov. Dôležité je i to, že dokáže zabrať počas play-off a to je najdôležitejšia fáza sezóny. Samozrejme veríme, že zaberie už počas základnej časti,“ povedal pre hckosice.sk tréner Rostislav Čada.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM