Webnoviny - Rôzne

Hokejisti pripravili Košičanom nesmiernu radosť

Fanúšikovia ľadového hokeja dnes do posledného miesta naplnili osemtisícové hľadisko košickej Steel arény, aby na vlastné oči mohli sledovať finálový súboj medzi Košicami a Popradom o titul majstra Slovenska.

Foto: SITA (WEBNOVINY) – Košickí hokejisti ho obhájili aj tohto roku. Sú prvým slovenským hokejovým mužstvom, ktorému sa to podarilo trikrát po sebe. Už pred zápasom väčšina košických fanúšikov verila vo víťazstvo. Naopak, skupinka asi osemdesiatich fanúšikov spod Tatier nestrácala vieru, že sa Kamzíci môžu ešte zdvihnúť z kolien. V priebehu zápasu však Košičania ukázali jednoznačnú prevahu.

Hokejovú atmosféru sa niektorí fanúšikovia rozhodli prežiť nie v Steel aréne, ale pri veľkoplošných obrazovkách televíznych prijímačov, ktoré sú dnes v každom lepšom pube. Niektorí sa pre toto prostredie rozhodli, lebo na poslednú chvíľu nedokázali zohnať lístky, alebo im sledovanie hokeja s pohárom v ruke v kruhu priateľov príde bezprostrednejšie.

"Košice sú po dnešku hlavným mestom Slovenska, aspoň hokejovým. Teší ma, že košickí hokejisti dokázali tretíkrát po sebe obhájiť majstrovský titul a urobili Košičanom nesmiernu radosť,“ povedal po skončení zápasu primátor Richard Raši. Po skončení zápasu fanúšikovia odchádzajúci zo Steel arény rozvibrovali večernú atmosféru hlasným trúbením áut, výkrikmi Mááááaaajstríííí, rapkáčmi. Viaceré skupinky fanúšikov zamierili do miestnych lokálov, kde pokračovali v oslavách.

V sobotu o pol šiestej sa začnú oslavy Zlatý hetrik – tretieho majstrovského titulu HC Košice pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici za účasti hokejistov, kde im svoju vďaku prejavia milovníci košického hokeja. V bohatom kultúrnom programe sa predstavia známi speváci a hudobníci a podujatie vyvrcholí ohňostrojom.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM