Alexandra Kolínská Hokej

Hokejoví majstri z Košíc sa rozhodli pre krásne gesto: Chlapci, palec hore!

Úradujúcich hokejových majstrov HC Košice čaká veľký skutok. Rozhodli sa totiž pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Hokejoví majstri z Košíc sa rozhodli pre krásne gesto: Chlapci, palec hore!
Zdroj: TASR

Majstri Slovenska, hokejisti HC Košice sú pripravení darovať najvzácnejšiu tekutinu – svoju krv. V piatok, 19. júna od 8:00 hod. prídu darovať svoju krv na polikliniku Nemocnice Košice – Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica (vstupný areál U. S. Steel).

Generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš: „Pripájame sa k stovkám a možno tisícom doterajších darcov a som hrdý na našich chlapcov, že dokážu zabojovať aj na tomto poli, ktoré sa týka celej našej spoločnosti. Veríme, že do budúcnosti tým inšpirujeme aj našich priaznivcov.“

„Som veľmi rád, že hokejisti si osvojili myšlienku humánnosti takejto akcie. Blíži sa leto a vtedy klesá aj počet darcov krvi, nedostatok vzácnej tekutiny avizovala pred časom aj detská onkológia, takže každá kvapka je veľkou vzácnosťou,“ povedal Hlavný lekár HC Košice Jozef Kubašovský.

Riaditeľ Nemocnice Košice – Šaca Michal Pišoja takisto oceňuje, že hokejisti pomôžu svojou kvapkou krvi tým, ktorí ju najviac potrebujú. „Krv je vzácna tekutina, nikdy jej nie je dosť. Pokiaľ ju niekto daruje, akoby daroval život, ktorý zdravý človek môže dať chorému alebo niekomu po úraze. Vyškolený personál Hematologicko – transfuziologického oddelenia Nemocnice Košice – Šaca má s odbermi bohaté skúsenosti a sme radi, že tentoraz nám pomôžu naši úspešní hokejisti,“ dodal.

Len na Slovensku sa ročne spotrebuje približne 180 000 transfúz­nych jednotiek červených krviniek. Krv potrebujú obete úrazov a nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na leukémiu, nádorové ochorenia, ochorenia krvných buniek. Košickí hokejisti sa tak pripoja aj ku kampani Svetový deň darcov krvi, ktorý pripadá na nedeľu 14. júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM