Barbara Dallosová Správy

HOROR v košickej nemocnici: Covid pacienta uhryzol potkan, vliezol mu rovno do postele!

Hlodavec napadol pacienta priamo v jeho izbe. Jeden zo zamestnancov tvrdí, že oddelenie malo s potkanmi problémy už predtým.

Ilustračný obrázok k článku HOROR v košickej nemocnici: Covid pacienta uhryzol potkan, vliezol mu rovno do postele!
Zdroj: pixabay.com

V košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) uhryzol potkan pacienta s ochorením COVID-19. O prípade informuje RTVS na svojom webe.

Potkan v posteli

Hlodavec sa mal objaviť na Klinike infektológie a cestovnej medicíny. Pacienta uhryzol priamo v jeho izbe. Ako je zrejmé zo zverejnených záberov z miesta, zviera bolo priamo na nemocničnom lôžku. Portál tiež cituje nemenovaného zamestnanca nemocnice, ktorý tvrdí, že infekčné oddelenie má skutočne s potkanmi problémy.

Incident potvrdila tiež nemocnica. „Pri snahe pacienta odstrániť tohto hlodavca z izby ho hlodavec pohrýzol. Samozrejme, zamestnanci okamžite riešili situáciu, potkana zlikvidovali,“ uviedla uviedla pre Rádio Slovensko hovorkyňa UNLP Monika Krišková.

Deratizujú pravidelne

Hovorkyňa nemocnice tiež ubezpečuje, že kliniku po probléme deratizovali a tento úkon vykonávajú pravidelne: „Naši zamestnanci realizovali aj príslušné stavebné úpravy tak, aby sa do budúcna zamedzilo, aby k takejto situácii ešte vôbec došlo,“ dodala.

K udalosti sa vyjadril aj rezort zdravotníctva. Ministerstvo tvrdí, že o situácii s nemocnicou komunikovalo a tá ho ubezpečila, že klinika bola deratizovaná.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM