Aktualizované Veronika Ondo-Cholewová Správy

Hromadné výpovede podali aj sestry v košickej nemocnici: Čítajte reakciu nemocnice

Výpovede práve podalI sestry v košickej nemocnici. Informovala o tom Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA).

Ilustračný obrázok k článku Hromadné výpovede podali aj sestry v košickej nemocnici: Čítajte reakciu nemocnice
Zdroj: TASR

Výpovede v pondelok 30 novembra podalo,podľa SKSaPA 64 sestier v košickej nemocnici. výpovediam pristúpilo do dnešného dňa 722 sestier a pôrodných asistentiek.

V košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) podalo dnes výpoveď 64 sestier. Výpovede zamestnankýň v UNLP potvrdila pre aj hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová. „Môžem potvrdiť, že výpoveď dalo 64 sestier,“ uviedla.

UNLP sa k možným opatreniam zatiaľ nebude vyjadrovať, pretože výpovedná lehota začína dotknutým sestrám plynúť od utorka (1.12.). „Cieľom vedenia nemocnice je zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti našim pacientom bez obmedzenia,“ dodala Šustová.

Nespokojnosť so zákonom, ktorý zdravotníkom upravuje mzdy, takto okrem Košíc vyjadrili sestry aj v Žiline, Prešove a Bojniciach. Sestry trvajú na troch požiadavkách. Zákon o odmeňovaní musí platiť pre všetkých zdravotníkov. Chcú tiež zvýšiť koeficienty pre výpočet základnej zložky mzdy a taktiež zvyšovať základnú zložku mzdy každé tri roky praxe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM