Alexandra Kolínská Kultúra

Hrnčiarska ulička v jesenných farbách OBRAZOM: Zdobia ju desiatky tekvíc

K jeseni patria neodmysliteľne aj tekvice. Aj Ulička remesiel je odetá do jesenných farieb a zdobí ju vyše sto oranžových tekvíc a kvetináče so žiarivými chryzantémami.

Ilustračný obrázok k článku Hrnčiarska ulička v jesenných farbách OBRAZOM: Zdobia ju desiatky tekvíc
Zdroj: Dnes24.sk

Ulička remesiel sa od 20. októbra do 2. novembra zmenila na Jesennú uličku. Prechádzku po Hrnčiarskej ulici spríjemnia návštevníkom desiatky tekvíc

Tekvice zdobia aj vchody do remeselných dielní, aby návštevníkov upozornili na zaujímavé produkty, ktoré miestni remeselníci vyrábajú vlastnými rukami. „Veríme, že naša výzdoba poteší deti a dospelých a spríjemní im prechádzku sychravými jesennými Košicami,“ hovorí Jana Kopernická z neziskovej organizácie KRUK, ktorá podujatie organizuje. Svojich hostí radi obslúžia aj podniky na Uličke – Raňajkáreň Rozprávka si pripraví domáce koláče a teplý čaj a Pub u Kohúta svoje tradične chutné menu.

Podujatie Jesenná ulička je súčasťou projektu „Prechádzky uličkou remesiel“ realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Foto: KRUK

Hrnčiarsku uličku zdobia desiatky tekvíc
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM