Ondrej Petričko Správy

Hurá, je to konečne tu: Sezóna na Šírave už začína a ceny zostali po starom!

Letná sezóna na Šírave už klope na dvere. Aj počasie nasvedčuje tomu, že leto sa nezadržateľne blíži. Strediská finišujú s prípravami a oficiálne odomknutie vôd Zemplínskej šíravy je naplánované už na budúcu nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Hurá, je to konečne tu: Sezóna na Šírave už začína a ceny zostali po starom!
Zdroj: TASR

Tohtoročná letná turistická sezóna na Zemplínskej šírave odštartuje symbolickým odomykaním vody v nedeľu 23. júna, a to konkrétne v rekreačnom stredisku Klokočov.

Prípravy vrcholia

Prípravy na tohtoročnú letnú sezónu na Zemplínskej šírave odštartovali podľa slov starostu obce Kaluža Jána Čuchrana už v polovici marca. „Bolo potrebné, aby sme v dostatočnom predstihu zrealizovali rekonštrukciu bazénovej technológie, hlavne elektrozariadení,“ vysvetlil starosta.

Ako ďalej uviedol, rekreačné strediská v správe obce Kaluža, a to Medvedia hora, Kaluža a Kamenec sú na otvorenie letnej sezóny prichystané. „Strediská boli v tomto roku už druhý raz pokosené, vyčistili sme brehy šíravy, bazény sú už takisto pripravené, odobrali sme z nich vzorky na rozbor pre hygienikov. Budeme čakať ešte na rozbory vody zo Zemplínskej šíravy.“

Ceny sa meniť nebudú

Ceny za poskytované služby na brehoch vodnej nádrže sa oproti minuloročným meniť nebudú. „Zostávajú na rovnakej úrovni, nezvyšovali sme ich,“ povedal starosta. Tento rok bude sezóna na Šírave pre návštevníkov opäť zaujímavá, pretože sa tu uskutočnia už tradičné hudobné festivaly, stretnutie nadšencov paraglajdingu či obľúbené majstrovstvá v hádzanej na piesku a omnoho viac.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM