Rôzne

Husté sneženie, utlačený sneh, šmýkajúce autá. Aktuálne z ciest v Košickom kraji!

Polícia apeluje na vodičov, aby zvážili nutnosť svojej cesty.

Ilustračný obrázok k článku Husté sneženie, utlačený sneh, šmýkajúce autá. Aktuálne z ciest v Košickom kraji!
Zdroj: TASR/František Iván

„Aktuálne sa na cestách v Košickom kraji nachádza vrstva utlačeného snehu a naďalej husto sneží, čo spôsobuje šmýkanie vozidiel,“ upozorňuje polícia vodičov na sociálnej sieti.

Na cestách sa tvoria kolóny, pričom niektoré sú spôsobené škodovými udalosťami.

Vážne ani tragické dopravné nehody polícia našťastie zatiaľ na cestách Košického kraja nezaznamenala.

Sneženie komplikuje dopravu podľa slov hovorkyne KSK Kataríny Strojnej najmä v Košiciach a okolí.

Soroška uzavretá pre vozidlá nad 3,5 tony

So zdržaním do 45 minút by podľa nej mali vodiči počítať v úseku Košické Oľšany – Košice, v Košiciach do 30 minút v úseku Zelený dvor – centrum, na trase Prešovská cesta – Palackého – centrum do 15 minút a do 15 minút treba rátať so zdržaním aj na trase Krásna – Nad Jazerom.

Cesty I., II. a III. triedy sú podľa jej slov zjazdné. S výnimkou Sorošky, ktorá je uzavretá pre vozidlá nad 3,5 tony, sú podľa jej slov väčšinou zjazdné aj horské priechody. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov.

„Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú podľa správy ciest zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Čerstvý alebo kašovitý sneh od jedného do troch centimetrov sa nachádza na úsekoch D1 Košice – Bidovce, úseky R3, R4 Milhosť – Košické Oľšany,“ dodala Strojná.

Polícia: Zvážte cestu

Polícia apeluje na vodičov, aby v takomto čase- čase nepriaznivých poveternostných podmienok zvážili nutnosť svojej cesty.

„V prípade, že nie je možné cestu odložiť, uberte nohu z plynu, dodržiavajte potrebné rozostupy medzi autami a zbytočne neriskujte neprimeranými manévrami s vozidlom,“ doplnila polícia.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM