Webnoviny - Futbal

I. Kozák z MFK Košice: Djokovičov návrat vítame

Futbalisti slovenského corgoňligového klubu MFK Košice sú v týchto februárových dňoch doslova na roztrhanie.

(WEBNOVINY) V stredu 9. februára sa zverenci hlavného trénera Štefana Tarkoviča pre hráčske povinnosti prvýkrát v tohoročnej zimnej príprave rozdelili na dve partie. Jedno mužstvo „žlto-modrých“ si zmeralo sily s účastníkom I. MFK Rimavská Sobota (Košičania v Gemeri remizovali 1:1, pozn.), druhá zostava Košičanov zvíťazila 4:2 na pôde maďarského druholigistu FC Vác.

Rovnaký scenár prípravného dvojzápasu s maďarským a slovenským druholigistom ich čaká aj v sobotu 12. februára. Najskôr o 13.00 h si zmerajú sily v Maďarsku s druholigovým mužstvom DVTK Diósgyör a iná partia „tarkovičovcov“ sa o hodinu neskôr predstaví doma v súboji s účastníkom II. ligy skupina Východ TJ Partizán Bardejov. „Chlapci tento nahustený program zvládajú celkom dobre. Sme spokojní, že s touto zápasovou záťažou sa dokážu vyrovnať. Našťastie, aj zranenia sa nám vyhýbajú, iba Jaroslav Kolbas má menšie zdravotné problémy. Veríme však, že do sobotňajšieho dvojzápasu s Diósgyörom a Bardejovom bude v poriadku,“ povedal v piatok pre agentúru SITA vedúci A-mužstva MFK Košice Ivan Kozák.

Podľa jeho slov „východniari“ v týchto dňoch netestujú vo svojom A-mužstve žiadnych nových hráčov, lebo k tímu, ktorý je momentálne na krátkom sústredení v Maďarsku, sa už pripojili aj slovenskí reprezentanti do 21 rokov Matúš Čonka a Kamil Karaš. Obaja v utorok vo Francúzsku hrali medzinárodný zápas s tamojšou dvadsaťjednot­kou (1:3).

Realizačný tím aktuálne 10. mužstva najvyššej slovenskej súťaže potešil najmä návrat po jesennej časti Corgoň ligy 2010/2011 „stratený“ 28-ročný srbský stopér Ivan Djokovič. „Jeho návrat nás v klube veľmi potešil. Djokovič v stredu odohral celý zápas proti FC Vác a podal dobrý výkon. Teraz musíme všetko administratívne vybaviť tak, aby mohol na jar opäť za nás bez problémov hrať. Jeho návrat sme privítali, lebo takých skúsených stopérov ako je on, v mužstve teraz potrebujeme. Je to hráč, ktorý nám pri náročných zápasoch jarnej časti Corgoň ligy môže veľmi pomôcť,“ zdôraznil vedúci A-tímu MFK Košice Ivan Kozák.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM