Lenka Fedorová Rôzne

Igor Timko z No Name s významným ocenením, FOTO: Práca môže zafungovať len s láskou!

Košičan Igor Timko sa teší úspechu. Podľa jeho slov však ocenenie parí celej kapele.

Ilustračný obrázok k článku Igor Timko z No Name s významným ocenením, FOTO: Práca môže zafungovať len s láskou!
1
Galéria
Zdroj: TASR

Ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2016 si v Slovenskom národnom divadle prevzalo dvanásť osobností z oblasti medicíny, umenia, športu, vedy a hospodárstva. Medzi laureátmi sa ocitol aj líder košickej kapely No Name Igor Timko.

Spevák, textár, skladateľ, zakladateľ i líder No name si ocenenie Krištáľové krídlo odniesol v kategórii Rock Pop Jazz.

Populárna kapela vlani vydala album S láskou, ktorý sa stal najúspešnejším albumom roka a získal ocenenie SOZA. Kapela sa okrem veľkej popularity na Slovensku teší aj obľúbenosti za hranicami. V susednom Česku už osemkrát získali cenu zlatého slávika v kategórii Slávici bez hraníc.

„Počuli sme dnes večer od mnohých ľudí, že práca môže zafungovať len s láskou. Toto je výsledok vzťahu k hudbe, k životu, k poslucháčom a fanúšikom. Je to mnohokrát viac drezúra ako rokenrol, máme nového manažéra a ten nám hovorí, aby sme trocha zvoľnili to naše tempo. Nám to však funguje, pokiaľ sme na seba prísni, od rodičov a našej výchovy, ťažko príde úspech, keď neprinesiete niečo viac ako tí vedľa vás. Krídlo patrí všetkým v kapele, nemal som nikdy ambíciu byť sólový spevák, som tímový hráč. Veľmi sa tešíme na leto, po dvoch rokoch zahráme na viacerých festivaloch na Slovensku,“ povedal Košičan Igor Timko.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM