Rôzne

Incident vo vlaku na Spiši vyvolal otázky. Ktoré spoje považuje ZSSK za PROBLÉMOVÉ?

Železničná spoločnosť Slovensko v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo vo vlaku na Spiši, intenzívne rieši situáciu s Policajným zborom.

Ilustračný obrázok k článku Incident vo vlaku na Spiši vyvolal otázky. Ktoré spoje považuje ZSSK za PROBLÉMOVÉ?
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Dopravca deklaruje, že si vie predstaviť posilnenie spolupráce s policajnými zložkami a privítal by ho. V reakcii na napadnutie 22-ročnej ženy to uviedol Dominik Drevický z odboru komunikácie ZSSK.

Polícia prostredníctvom sociálnej siete medzitým už informovala, že od piatku posilňuje hliadky vo vlakoch.

„Hoci v tomto prípade išlo o ojedinelý útok, zrejme závislého a chorého človeka, analyzujeme, ako ešte lepšie zaistiť komfort a bezpečie našich cestujúcich,“ ozrejmil Drevický.

Personál je podľa jeho slov pripravovaný na riešenie a zvládnutie mimoriadnych situácií v rámci školení komunikačných zručností. Druhým efektívnym nástrojom zvyšovania bezpečnosti je podľa neho rozšírenie počtu zamestnancov SBS a ich zaradenie do ďalších vlakov. Spoločnosť tiež pripravuje projekt osobných kamier vlakvedúcich, čo by mohlo zvýšiť bezpečnosť a potenciálnych páchateľov odradiť od neprimeraného správania.

Za problémové vlaky ZSSK považuje tie na trati Poprad – Kežmarok, Kozárovce – Levice, Košice – Moldava nad Bodvou, Humenné – Medzilaborce, Malacky – Devínska Nová Ves.

Okrem sprevádzajúceho personálu sú podľa ZSSK vo zvýšenej miere sprevádzané aj kontrolórmi prepravy, zamestnancami SBS či príslušníkmi PZ.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM