Veronika Ondo-Cholewová Rôzne Tlačové správy

Inšpiratívny podnik nielen pre východniarov: Republika Východu je plná humoru a kulinárskeho umenia

V metropole východu sa už od roku 2013 hrdo pýši v susedstve Dómu sv. Alžbety Republika Východu. Je to viac ako len reštaurácia, je to originálny koncept s vlastnou dušou, humorom a osobitým dizajnom.

Ilustračný obrázok k článku Inšpiratívny podnik nielen pre východniarov: Republika Východu je plná humoru a kulinárskeho umenia
20
Galéria
Zdroj: Republika Východu

Zaujme vtipným jedálnym lístkom v rýdzom východoslovenskom nárečí, ktorému porozumie len pravý východniar (pre ostatných majú aj menu v angličtine). Východniarčina dýcha v tomto podniku v každom kúte. Republika má dokonca vlastnú Ústavu, hymnu a ambasádu…

Humor a originalita

Okrem kreatívneho dizajnu a jedinečnej atmosféry ponúka kvalitnú gastronómiu, ktorou by ste sa mali nechať pravidelne rozmaznávať. V modernom podniku sa neboja zmeny, preto menu nikdy nenudí.

Nie je to tradičná reštaurácia, ktorú hľadáte iba v čase obeda, ale je to kulinársky zážitok, ktorý si doprajete aj na raňajky (frištik). Pestrá ponuka moderných jedál láka gurmánov od rána až do noci. Chuťové poháriky vám pošteklia v príjemnom prostredí s nádherným výhľadom na katedrálu Košíc.

Jedinečné miesto

Republika Východu vás dostane. Originálny jedálny lístok, netradičný koncept vytvára perfektný podnik, v ktorom môžete stráviť príjemné chvíle s priateľmi, naplánovať si obchodné stretnutie, rodinnú oslavu – je to miesto, na ktoré môžete byť pri výbere hrdí. Útočisko pre kultúru východu, pre tých, ktorí milujú humor, zábavu, dobré jedlo, oddych a ako vravia v podniku, aj pre šumné čaje.

„Republika vipatra jak tota reštauracija, no to mejsto pre stretavaňje Vichodňarov z calej Republíky, ta to utočišče pre kulturu Vichodu, jak to je aj umeňje pic, jak zrobic take šumne dzifčata ľem tak, abo jak žic v krajiňe, dze ňeňi robota, bo šicko porobeno.“

V podniku sa zabavíte a každý, kto sa na webovej stránke Republiky Východu zaregistruje, získa vlastný občiansky preukaz („Bumažka akuratňeho občana“). Vďaka nemu môžete mať zľavu.

Nahliadnite už teraz do Republiky Východu prostredníctvom našej fotogalérie.

OBRAZOM: Republika Východu v Košiciach
20
Galéria
Zdroj: Republika Východu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM