Samospráva

Investícia za 225 000 €: V MČ Západ po 20-tich rokoch opravili 10 000 m2 chodníkov

V Mestskej časti (MČ) Košice – Západ sa tento rok opravovali chodníky, detské ihriská a športoviská. Pozornosť sa venovala aj novým parkovacím miestam. Rudolf Bauer predstavil investičné aktivity na ďalší rok. Vyjadril sa aj k počtu mestských častí v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Investícia za 225 000 €: V MČ Západ po 20-tich rokoch opravili 10 000 m2 chodníkov
Zdroj: TASR

Končiaci sa rok hodnotí starosta MČ Košice – Západ Rudolf Bauer ako úspešný. „Po dvadsiatich rokoch sa nám podarilo opraviť viac ako 10 000 štvorcových metrov chodníkov. Táto investícia si vyžiadala 225 000 eur,“ uviedol pred novinármi Bauer s tým, že väčšia časť chodníkov na Terase je už opravená. „Ďalšie plánujeme opraviť v roku 2014,“ doplnil.

Nové ihriska a parkovacie miesta…

Pripomenul tiež, že MČ sa zamerala aj na opravu detských ihrísk a športovísk. „Postavili sme tri nové ihriská a opravili viaceré už existujúce,“ povedal Bauer. Doplnil, že v tomto roku sa postavilo zhruba 50 nových parkovacích miest a spolu s parkoviskami, ktoré postavili aj súkromní investori ich v tejto MČ pribudlo omnoho viac.

Veľkú pozornosť venujú podľa starostu aj humanizácii a zlepšeniu životného prostredia. „V rámci toho sme začali so stavbami uzamykateľných priestorov pre kontajnery na odpadky a tiež sme vytýčili dva nové výbehy pre psov,“ pokračoval Bauer.

Čo sa chystá na budúci rok?

V budúcoročnom rozpočte sa chce MČ zamerať na výstavbu ďalších parkovacích miest. „Malo by ich pribudnúť minimálne sto,“ uviedol starosta s tým, že na túto investičnú aktivitu chcú vyčleniť sumu 130 000 eur. Ďalších 50 000 eur je určených na dokončenie opráv chodníkov. Bez povšimnutia neostanú ani podmienky na trhovisku, či parky, ktoré sú na sídlisku. „Rozpočet by sme mali schváliť na zastupiteľstve MČ 10. decembra,“ potvrdil Bauer.

Vyjadril sa tiež k aktuálnej téme zmeny počtu mestských častí v Košiciach. „Súčasných 22 mestských častí je pre také mesto akým sú Košice prílišnou záťažou. Cieľom by mali byť štyri časti – Východ, Západ, Sever, Juh, pričom malé mestské časti, ktoré vznikli z bývalých satelitných obcí by sa rozhodli samé, v akom režime chcú v budúcnosti fungovať,“ uzavrel Bauer.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM