Tlačové správy

IT girls sa neboja výziev: Dievčatá z IT Valley Košice zabehnú viac ako 500-kilometrov dlhý štafetový beh The Run Slovakia

Z Košíc cez zelené kopce, hlboké doliny, popri čarovných hradoch, zámkoch či majestátnych horách až do Bratislavy. Na viac ako 500-kilometrovej trati sa od 24. do 26. 9. 2021 bude konať interaktívny štafetový beh The Run Slovakia.

Ilustračný obrázok k článku IT girls sa neboja výziev: Dievčatá z IT Valley Košice zabehnú viac ako 500-kilometrov dlhý štafetový beh The Run Slovakia
11
Galéria
Zdroj: Košice IT Valley

Viac ako 60 tímov zažije radosť z behu, jedinečnú športovú atmosféru a mnohí prekonajú aj samých seba. Pred piatimi rokmi sa v rámci IT Valley Košice spojili ženy, ktoré milujú beh a zároveň pracujú v oblasti informačných technológií. Vytvorili združenie IT Girls, ktoré má za sebou viacero pódiových úspechov.

Rozmýšľali sme nad tým, že sme košické združenie, a tak by sme si mali odbehnúť aj štafetu, ktorá sa začína priamo v našom meste a tímto sme sa rozhodli pre The Run Slovakia. Ide o trasu dlhú 524 kilometrov,“ hovorí kapitánka tímu IT Girls Mirka Francová, ktorá pracuje v spoločnosti Bart.sk.

Úseky sú hornaté aj rovinaté, niektoré s veľkým prevýšením. Celá trasa je členitá, a preto sa ju budeme snažiť rozvrhnúť tak, aby vyhovovala každej z nás. Budeme behať od piatka do nedele popoludnia a bude to veľmi namáhavé. Myslím, že asi nikto z nás spať nebude,“ dodáva kapitánka tímu.

Článok pokračuje pod obrázkom.

Zdroj: Košice IT Valley

Ženy v IT majú svoje miesto

Hlavným cieľom združenia je podporiť ženy v IT a ukázať, že v tejto sfére majú svoje miesto. Súčasťou IT Girls môže byť každá žena, ktorá je z členskej firmy klastra a má záujem ako o IT tak aj o beh. „Vďaka IT Valley Košice sme tak vytvorili IT bežecko-ženskú komunitu. Navzájom sa podporujeme a spoločne trénujeme.“ uzatvára kapitánka tímu.

IT Valley Košice motivuje ženy členských firiem, aby sa spájali, networkovali a vzájomne sa podporovali ako počas predsúťažných príprav, tak aj následne v rámci vytvorených komunít, ktoré sú pre ženy – ako značnú minoritu v IT sfére, mimoriadne potrebné. Takisto popularizujú prítomnosť žien v IT a chcú ukázať, že nie sú len akýmsi fantómom, ale naozaj sú v oblasti informačných technológií prítomné.

Článok pokračuje pod obrázkom.

Zdroj: Košice IT Valley

Košice IT Valley z.p.o.

Združenie Košice IT Valley vzniklo v marci 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, verejnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa pretransformovalo na klaster. V súčasnosti má 56 členov, medzi ktorými sa okrem IT spoločností nachádzajú univerzity, stredné školy, mesto Košice a Košický samosprávny kraj. Hlavným cieľom klastra Košice IT Valley je vytvárať podmienky pre rozvoj IKT priemyslu a tým napomáhať k zvyšovaniu kvality života v regióne východného Slovenska.

www.kosiceitvalley.sk

Viac informácií o členkách štafetového tímu IT Girls je možné nájsť na https://indexmag.sk/…ey/it-girls/

IT girls si trúfnu na 500 km dlhý štafetový beh
11
Galéria
Zdroj: Košice IT Valley

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Košice IT Valley
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM