Lukáš Zavacký Správy

Jahodná onedlho ožije populárnymi automobilovými pretekmi: Bacha na tieto spoje!

Nadšenci nadupaných strojov sa môžu tešiť! Už onedlho sa budú konať obľúbené automobilové preteky na Jahodnej. Treba očakávať niekoľko obmedzení v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Jahodná onedlho ožije populárnymi automobilovými pretekmi: Bacha na tieto spoje!
Zdroj: TASR

Aktuálne sa odohrá už 8. pokračovanie podujatia s názvom Moris Cup Jahodná. Rozdelí sa do dvoch šampionátov – FIA Historic Hill Climb Championship (HHCC) a FIA International Hill Climb Cup (IHCC). Slovenskí jazdci sa predstavia v štyroch rôznych seriáloch a svoje majstrovstvá tu budú mať aj poľskí pretekári.

„Podobne ako v predošlých ročníkoch zaradenie tejto súťaže garantuje, že diváci i fanúšikovia tohto športu si budú môcť vychutnať zaujímavé automobilové špeciály a aj dobré športové výkony,“ uvádzajú organizátori na svojom webe.

V rámci udalosti dôjde k niekoľkým zmenám v hromadnej doprave. Autobusová linka 14 bude 19. mája od 9:00 a 20. mája po celý deň premávať len po zástavku Jahodná, kopec. 21. mája zase len po Alpinku, okrem spoja o 20:29 z Havlíčkovej, ktorý pôjde až po Jahodnú, kopec. Počas posledného dňa to bude podobne, no výnimku bude tvoriť i spoj o 18:29.

K úplnej uzávierke štátnej cesty v úseku Alpinka, ktorý je za železničným priecestím, príde 21. mája od 6:00 do 19:00 a 22. mája od 6:00 do 17:00. Práve vtedy sa uskutočnia plánované preteky.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM