Aktualizované Eva Mikulová Správy

Jazdite aj choďte opatrne! Na celom území mesta aj kraja sa tvorí poľadovica

Na cestách KSK je 50 posypových áut, kraj neeviduje kritické úseky. Hlavné ťahy sú zjazdné, prejazdné sú aj horské priechody.

Ilustračný obrázok k článku Jazdite aj choďte opatrne! Na celom území mesta aj kraja sa tvorí poľadovica
Zdroj: TASR

Na chodníkoch aj cestách buďte opatrní! V celom meste aj v kraji je poľadovica a chodníky sa zmenili na klziská.

„Na Zemplíne padá mrznúci dážď, ktorý hneď na vozovke primŕza. Chodci nezabúdajte na reflexné prvky a rôzne výstražné blikačky,“ informuje polícia na svojej FB stránke.

Na cestách už došlo k niekoľkým dopravným kolíziam pri ktorých museli zasahovať hasiči.

„Je nevyhnutné, aby vodiči svoju jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam a jazdili opatrne. Policajti sú v teréne, situáciu monitorujú,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Chodci musia tiež zvýšiť opatrnosť, ísť pomaly, nemať ruky vo vreckách a vyhýbať sa zvlášť nebezpečným úsekom.

Hlavné ťahy sú zjazdné

Hlavné dopravné ťahy v Košickom kraji by mali byť v tejto chvíli zjazdné, prejazdné sú aj všetky horské priechody.

„Kritické úseky hlásené nemáme. Pozor si dávajte na železničných priecestiach, kde sa šmýka,“ upozornila hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že cestári počas uplynulej noci zrealizovali viac ako 100 výjazdov a s údržbou pokračujú aj vo štvrtok ráno.

Podľa jej slov boli hlavné dopravné ťahy v kraji posypané minimálne dvakrát. „Intenzívne sa posypuje aj na cestách druhej a tretej triedy,“ dodala.

Terezková spresnila, že v stredu (8. 1.) večer začalo intenzívne pršať v okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava, kde sa počas noci pri teplote vozovky mínus osem stupňov Celzia vytvorila rozsiahla poľadovica.

Okolo 4.00 h sa dážď presunul aj do okresov Michalovce, Trebišov a Košice–okolie. „Správa ciest (SC) KSK posypuje cesty už od večera, aktuálne sa v teréne pohybuje viac ako 50 posypových áut,“ doplnila s tým, že na posilnenie nočnej zmeny SC KSK privolali skôr do služby aj dennú zmenu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM