Aktualizované Eva Mikulová Správy

Je muž s podozrením na koronavírus občanom Veľkej Idy? Obec je v pohotovosti

Starosta Veľkej Idy ešte nevie potvrdiť, či muž hospitalizovaný v nemocnici v Šaci s podozrením na koronavírus je ich občan.

Ilustračný obrázok k článku Je muž s podozrením na koronavírus občanom Veľkej Idy? Obec je v pohotovosti
Zdroj: Dnes24.sk

Starý muž (86), ktorého v nedeľu 8. marca prijali do súkromnej nemocnice v Šaci s podozrením na koronavírus je údajne obyvateľom obce Veľká Ida pri Košiciach.

Túto informáciu nám však zatiaľ v nemocnici v Šaci nepotvrdili a nepotvrdil ju ani starosta Veľkej Idy Peter Nagy: „Tiež som to počul a zisťujem viac. Rozprával som už s oblastným hygienikom a sme pripravení podľa usmernení Ministerstva zdravotníctva.“

Obec Veľká Ida má okolo 3680 obyvateľov a nachádza sa v nej materská a základná škola. Ako nám povedal starosta, ak budú vedieť viac, rozhodnú podľa pokynov hygienika o zatvorení týchto zariadení.

„Ešte nevieme či je to náš občan a či vôbec je koronavírusom nakazený. Zakúpili sme dezinfekčné prostriedky ako i dezinfekčné žiariče a situáciu dôkladne monitorujeme,“ dodáva starosta.

Ako sme už informovali, vnuk hospitalizovaného muža má pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Pred niekoľkými dňami bol v Benátkach aj so synom muža z Kostolišťa, ktorý je prvým nakazeným Slovákom.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM