Futbal

Je to tam! FC Košice oslávili prvé víťazstvo v sezóne: Nakopnú ich tri body a dobrý výkon?

Futbalisti FC Košice zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:0 a v 5. kole Niké ligy si pripísali prvé víťazstvo v sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Je to tam! FC Košice oslávili prvé víťazstvo v sezóne: Nakopnú ich tri body a dobrý výkon?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Košičania dvoma gólmi zúročili prevahu v prvom polčase. Počas neho si vypracovali viacero gólových príležitostí, po strele Faška ešte domácemu brankárovi Szárazovi pomohla žŕdka. V 36. minúte prvýkrát inkasoval, keď sa prízemnou strelou presadil Medved. O päť minút domáci nezvládli situáciu po rohovom kope a od obrancu Marjanoviča sa lopta dostala za michalovského brankára. Michalovčania sa v druhom polčase snažili zvýšiť ofenzívnu aktivitu, no hostia kontrolovali dianie na ihrisku. Dve sľubné šance zvýšiť náskok Košíc mal Medved, v 82. minúte trafil do žŕdky.

„Na tento zápas sme sa zodpovedne pripravovali. Mali sme za sebou silných súperov a do Michaloviec sme išli s cieľom zvíťaziť. Po dobrom výkone a zaslúženom víťazstve odchádzame spokojní. Mali sme ešte príležitosti zvýšiť efektivitu, trikrát sme trafili žŕdku. Chlapci si zaslúžia pochvalu po dobrom výkone. Je iba začiatok sezóny, musíme pracovať ďalej,“ uviedol po zápase košický tréner Anton Šoltis.

Košičania mali ako nováčik súťaže náročný úvod sezóny. Odštartovali ho proti majstrovskému Slovanu a okrem preloženého zápasu so Spartakom Trnava čelili aj ambicióznym tímom Dunajskej Stredy a Žiliny.

Po víťazstve v Michalovciach ich čaká ďalší zo súperov, ktorí v uplynulej sezóne bojoval o záchranu – Zlaté Moravce. „Úvod sezóny bol veľmi náročný. Nechceme sa na to vyhovárať. Teraz sme už ďalej a verím, že sme sa týmto výkonom a výsledkom nakopli,“ poznamenal stredopoliar Michal Faško.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM