Krimi

Je za požiarom na psychiatrickom oddelení pacient? Riaditeľ UNLP pripustil túto možnosť

Polícia pacienta zadržala a preveruje jeho možný súvis s nočným požiarom v košickej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Je za požiarom na psychiatrickom oddelení pacient? Riaditeľ UNLP pripustil túto možnosť
9
Galéria

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice NLP Ľuboslav Beňa pripustil, že požiar na psychiatrickej klinike mohol spôsobiť jeden z pacientov, pričom pravdepodobne nevznikol na izbe pacienta.

Podľa prednostu I. psychiatrickej kliniky Jozefa Dragašeka bol tento pacient s najväčšou pravdepodobnosťou prijatý na psychiatrické oddelenie deň pred požiarom.

Aktuálne je v rukách polície. „Nemám informácie, či bol zadržaný priamo v nemocnici, alebo bol následne dopátraný,“ citujú prednostu TVnoviny.sk.

Košický Korzár informuje, že na sociálnych sieťach sa v diskusiách špekuluje o dvoch verziách príčiny vzniku požiaru, pričom prvou je, že pacient fajčil a druhou, že zapálil vankúš, aby mohol ujsť.

Polícia nateraz bližšie informácie neuvádza a nepotvrdila ani informácie, že zadržanou osobou je pacient.

Požiar v UNLP so silným zadymením vypukol zhruba hodinu po polnoci na I. psychiatrickej klinike, ktorá sa nachádza na štvrtom poschodí nemocnice na Triede SNP. Uhasiť sa ho podarilo skoro ráno. Z monobloku evakuovali 404 zo 766 ľudí.

Podľa hasičov sa pri požiari v dôsledku nadýchania splodín zranilo deväť ľudí, výšku priamej škody predbežne určili na 100 000 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

Pre požiar v UNLP Košice evakuovali pacientov
9
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM