Komunálne voľby

Jeden z ôsmich zaregistrovaných kandidátov na primátora Košíc sa VZDÁVA kandidatúry!

Jeden z ôsmich zaregistrovaných kandidátov na primátora Košíc Jozef Karabin sa vzdáva kandidatúry, a to v prospech ďalšieho nezávislého kandidáta Miloslava Klímu.

Ilustračný obrázok k článku Jeden z ôsmich zaregistrovaných kandidátov na primátora Košíc sa VZDÁVA kandidatúry!
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Karabin to v pondelok potvrdil pre TASR. „Dôvod je prozaický, mne prieskumy preferencií dlhodobo vykazujú nejakých sedem až deväť percent. Zatiaľ som mal šieste, piate, najlepšie štvrté miesto. V tomto prípade viem, že nemám šancu byť zvolený za primátora. Mal by som šancu byť tretí, štvrtý, možno piaty s takýmito percentami,“ vysvetlil svoje rozhodnutie.

Potvrdil zároveň, že oznámenie o vzdaní sa kandidatúry doručí mestskej volebnej komisii. Klímu podporil s tým, že má podľa neho takmer rovnaký program ako on sám.

„Ja som spravil prvý krok, verím, že aj niektorí kolegovia zvážia, že desať percent nie je na to, aby boli zvoliteľní a urobia obdobný krok,“ povedal Karabin.

Na post primátora Košíc kandidujú ako nezávislí aj Monika Kováčová a Štefan Lasky, a za politické subjekty Jaroslav Džunko (SMS), Milan Lesňák (Za ľudí), Viliam Novotný (Spolu – OD, DS, Šanca, ODS) a súčasný primátor mesta Jaroslav Polaček (KDH, SaS, Sme rodina, NOVA, Aliancia, SRK, Dobrá voľba a Umiernení, OĽANO).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM