Jakub Forgács Kultúra

Jedinečný festival je späť: Leto v parku opäť v Košiciach, aké kapely zahrajú?

Jedinečný festival mestského typu Leto v parku sa po ročnej prestávke vracia na svoje pôvodné miesto konania, do areálu kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark. Piaty ročník ponúka od 3. do 25. augusta kvalitnú multižánrovú nádielku, takže na svoje si príde naozaj každý.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný festival je späť: Leto v parku opäť v Košiciach, aké kapely zahrajú?
Zdroj: Dnes24.sk

Tá je rozdelená na literárne stredy, filmové štvrtky, piatky a soboty venované hudbe rôznych štýlov či divadelné nedele. Okrem toho je pripravený víkendový program určený pre rodiny s deťmi. Mestská zelená zóna niekdajšieho kasárenského parku tak opäť ožíva kultúrou a umením.

Pestrá zmes domácej a zahraničnej scény

Tradične silný hudobný program festivalu bude tento rok zastúpený pestrou zmesou domácej a zahraničnej hudobnej úrody. So skvelou teatrálnou šou sa predstavia extravagantní Iamx spolu s frontmanom a zakladateľom Chrisom Cornerom z Veľkej Británie. Návštevníci sa môžu tešiť na avantgardný koncert plný hypnotickej hudby. Šarmantné trio Movits! zas prinesie čerstvú zmes hiphopu a swingu zo Švédska.

Kultovú hudobnú formáciu Pražský Výběr, ktorá príde do Košíc v pôvodnom zložení s dvomi bubeníkmi (Klaudius Kryšpín a Jíří Hrubeš), snáď´ani netreba špeciálne predstavovať. Nebude chýbať ani najvýraznejší zjav českej alternatívnej scény Iva Bittová so skupinou Čikori. Do festivalového programu vnesie worldmusic v jej osobitom podaní. Českú hiphopovú scénu zastúpi zoskupenie Psh.

Domácu scénu budú hrdo reprezentovať Vidiek, Vec, Love 4 Money. Rezidenčný súbor kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark Quasars Ensemble sa pre túto príležitosť spojí s husľovým virtuózom Daliborom Karvayom. A aby sme nezabudli, prídu aj Korben Dallas, Hex, Preßburger Klezmer Band, Karpatské Chrbáty a mnohí ďalší.

Na svoje si prídu aj milovníci divadla a videoprojekcií

Divadelná ponuka je zostavená rovnako pestro. Pripravené sú detské predstavenia pod taktovkou Erbytheater (O hlúpej koze), Divadla Babadla (Ako baba Pačmaga ženícha zháňala) či Harryteather (chodúľové divadlo Clowni na ulici) a mnohých iných. Dospelí sa môžu tešiť napríklad na predstavenie Slúžky v podaní Bábkového divadla na Rázcestí alebo na Iluminarium (kabinet kurióznych úkazov) divadla Pat. Filmové projekcie zabezpečí festivalový partner – občianske združenie Cinefil.

Pripravený je aj bohatý sprievodný program v podobe literárnych podujatí, výstav, filmových produkcií, tvorivých dielní a workshopov. Sledujte stránku www.letovparku.sk a dozviete sa vždy aktuálne informácie o festivale.

Foto: Leto v parku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM