Rôzne

Jeho súčasťou je aj oddychová zóna pre dospelých. V Košiciach otvorili nové inkluzívne ihrisko

Nové ihrisko sa nachádza v Mestskej časti Košice - Krásna na Pollovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Jeho súčasťou je aj oddychová zóna pre dospelých. V Košiciach otvorili nové inkluzívne ihrisko
Zdroj: Facebook.com/Mestská časť Košice - Krásna

V Mestskej časti Košice – Krásna na Pollovej ulici otvorili v piatok nové inkluzívne ihrisko. Informoval o tom košický primátor Jaroslav Polaček na sociálnej sieti.

Za výstavbou ihriska a týmto projektom stojí podľa primátora Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktoré na podporu socializácie a inklúzie detí formou detského ihriska poskytlo dotáciu vo výške 43 000 eur.

„Som rád, že si tento projekt našiel miesto aj v Košiciach a teraz sa z nového ihriska môžu tešiť aj deti z Krásnej,“ poznamenal Polaček.

Súčasťou ihriska je aj oddychová zóna pre dospelých. „Na tomto ihrisku ma však najviac teší, že sa na ňom môžu hrať aj zdravotne znevýhodnené deti,“ uviedol košický primátor s tým, že nejde len o deti s obmedzenou schopnosťou pohybu, ale aj o deti, ktoré trpia zrakovým, sluchovým, mentálnym alebo iným zdravotným znevýhodnením, a to bez vekového obmedzenia.

Titulné foto: archívne

NOVÉ INKLUZÍVNE IHRISKO V KRÁSNEJ BUDE SLÚŽIŤ KAŽDÉMU DIEŤAŤU 🛝👏 V Mestská časť Košice - Krásna na Pollovej ulici sme...

Posted by Jaro Polaček on Friday, March 1, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM