Rôzne

Jojka začína v Košiciach natáčať nový seriál: Neuveríte, o čom bude!

Podľa režiséra sú Košice ideálne mesto pre nakrúcanie.

Ilustračný obrázok k článku Jojka začína v Košiciach natáčať nový seriál: Neuveríte, o čom bude!
Zdroj: Unsplash.com

V metropole východu sa začína nakrúcanie 16-dielneho televízneho seriálu, ktorý tvorcovia označujú ako romantickú komédiu s detektívnou zápletkou.

Nakrúcanie bude prebiehať počas nasledujúcich štyroch mesiacov v uliciach, historickom centre, ale aj v mestských lesoch, zoologickej záhrade a v okolí mesta. Seriál Miša v Košiciach by sa mal vo vysielaní súkromnej televízie objaviť budúci rok.

Primátor prosí o ústretovosť

Mesto Košice a TV Joj podpísali vo štvrtok memorandum o spolupráci, čo filmovému štábu uľahčí prácu a zabezpečí súčinnosť zo strany mestských organizácií a podnikov. Primátor mesta Jaroslav Polaček verí, že seriál pomôže spropagovať Košice po celom Slovensku.

„Košice nie sú zvyknuté na seriály, nakrúcali sa tu filmy, a teda ja by som chcel len poprosiť Košičanov o ústretovosť, podporu a pomoc, aby tímu, ktorý tu je, to šlo rýchlo,“ povedal.

Dej východniarov poteší

Kreatívna producentka a scenáristka Hana Lasicová priblížila, že za projektom bola snaha nenakrúcať len v Bratislave a na západe Slovenska, ale urobiť niečo iné.

„Hlavná postava príde do Košíc s nejakými predsudkami a aj tu sú predsudky voči nej a v podstate ten východ a západ sa tu nejako spoja a naša postava po 16 dieloch zistí, že sa jej z Košíc ani nechce odísť, lebo tu sa jej žije najlepšie,“ prezradila.

Teší ju, že okrem lokácií budú z východu aj členovia filmového štábu a herci.

Koho uvidíte?

Hlavnú postavu bude hrať mladá herečka Pavlína Púpalová. V seriáli by sa mali objaviť aj herci ako napríklad Hana Gregorová, Marko Igonda, Michaela Čobejová, Ivan Krúpa či Peter Nádasdi, ale aj menej známe tváre z miestnych divadiel.

Réžiu má na starosti Jan Novák, ktorý si pochvaľuje Košice ako krásne mesto, ideálne pre nakrúcanie.

„Ten seriál je romantická komédia s detektívnou zápletkou, to znamená, že divák bude v každom diele aj v napätí, aj sa baviť a zároveň pocíti kus romantiky,“ dodal.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM