Futbal

Káder MFK z úspešnej sezóny by mal ostať pokope: Príprava odštartovala už aj s novými hráčmi

Futbalisti MFK Košice v stredu odštartovali letnú prípravu na nový ročník Fortuna ligy (FL) aj s trojicou nových hráčov. Už od pondelka sa hráči pripravovali individuálne a o dva dni neskôr po oficiálnom zraze začali úvodným spoločným tréningom.

Ilustračný obrázok k článku Káder MFK z úspešnej sezóny by mal ostať pokope: Príprava odštartovala už aj s novými hráčmi
Zdroj: TASR

Na zraze sa objavili traja noví hráči, srbský brankár Miloš Vestič, jeho krajan stredopoliar Miloš Filipovič a francúzsky útočník Mikael Vincent Stoessen. Srbi pricestovali do Košíc s Ivanom Ostojičom. V najbližších dňoch by sa mali objaviť na skúške ďalší dvaja balkánski futbalisti. „Prišli traja hráči na skúšku, no verím, že prídu ešte ďalší traja, či štyria. O koho pôjde sa ešte uvidí,“ uviedol hlavný tréner Radoslav Látal.

Zatiaľ bez Nováka

Na úvodnom tréningu chýbal Ján Novák, ktorému sa skončilo hosťovanie z 1. FC Tatran Prešov. O jeho ďalšom pôsobení v metropole východu však budú ešte budú rokovať prezidenti oboch klubov. Rovnako chýbal i kapitán Peter Šinglár, ktorý sa nachádza v Senci na kurze pre budúcich trénerov a usiluje sa o EURO A-licenciu. Obranca Boris Sekulič dostal dva dni voľna navyše, na Slovensku mu totiž ukradli cestovný pas a musel vycestovať na ambasádu do Bratislavy, aby si vybavil náhradný cestovný doklad. Doma v Srbsku si vybavuje nový cestovný pas.

Hlavného kormidelníka mohol tešiť fakt, že sa do tréningového procesu mohli zapojiť už i hráči, ktorí ku koncu sezóny nehrali pre zranenie. Po problémoch s achilovkou mohol trénovať Martin Bukata, v poriadku by malo byť aj koleno Darka Tofiloského, ktorý pre istotu trénoval individuálne. Rameno Petra Bašistu v čase tréningu ešte rehabilitovalo. Miroslav Viazanko je po artroskopii kolena, v stredu sa síce objavil na tréningu, no netrénoval. „Jediný otáznik visí nad Darkom a jeho prípadným odchodom, inak mám prisľúbené, že káder by mal zostať pokope,“ prezradil český lodivod.

Európska liga v Košiciach

MFK Košice skončili v uplynulej sezóne na 5. mieste, triumfovali v Slovenskom pohári a v nasledujúcej sa predstavia v 2. predkole Európskej ligy UEFA. „Minulá sezóna bola veľmi vydarená. EL nás musí motivovať k tomu, aby sme sa dobre pripravili a zvládli nielen ju, ale i domácu súťaž tak, aby sme boli spokojní,“ povedal Miroslav Viazanko, ktorý v ročníku 2009/2010 bol jedným z hráčov, ktorí zažili atmosféru EL.

„Po skúsenosti z tohto obdobia sa na to veľmi teším. Bola to fantastická skúsenosť a myslím si, že hráči, ktorí to zažili, by sme mohli časť skúseností preniesť i do kabíny. Bolo by to na prospech celého mužstva. Zápas s AS Rím bol jedným z najkrajších zápasov, aký som odohral, pred plným publikom, s dobrým výsledkom a veľmi rád na neho spomínam. Bolo by to veľmi krásne, ak by sa nám niečo podobné podarilo zopakovať,“ zaspomínal a zaželal si Viazanko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM