Lenka Fedorová Rôzne Správy

Káleb, Makrína, či Maddox: ZOZNAM netradičných mien košických detí týmto nekončí!

Proti gustu žiaden dišputát! Povedali si mamičky a pomenovali svoje ratolesti po svojom. Pozrite, na ktoré mená košické nemocnice tak skoro nezabudnú.

Ilustračný obrázok k článku Káleb, Makrína, či Maddox: ZOZNAM netradičných mien košických detí týmto nekončí!
Zdroj: TASR

Vybrať meno svojmu dieťatku, ktoré si ponesie celý život je veľká zodpovednosť. Niet divu, že rodičia venujú tejto dôležitej úlohe množstvo času. Zatiaľ, čo medzi najobľúbenejšími menami sa v Košiciach objavili Jakub, Martin, Natálka či Ema, našli sa aj netradičné mená.

Ako pre náš portál uviedla Ivana Stašková z UNLP v Košiciach, počas roka 2016 sa u nich narodilo 2937 detí. Okrem známych mien sa stretli aj s menej tradičnými.

„Čo sa týka netradičných mien, v našej nemocnici sa narodili napríklad Jakub Šťastko, Onur, Maddox, Edgar, Siluán, Ethem či Daniel Káleb. Medzi netradičné dievčenské mená patrili napríklad Makrína Sofia, Koncuela či Luna,“ uviedla Stašková.

V Nemocnici Košice-Šaca sa v roku 2016 narodilo až 1 980 detí, čo je o 124 detičiek viac v porovnaní s rokom predošlým.

„Prívlastok najväčšie bábätko pôrodnice v Nemocnici Košice-Šaca si vyslúžilo dieťatko s pôrodnou váhou 5 160 gramov a za najnevšednejšie mená boli označené Ryan a Felícia,“ uviedol Tomáš Želazko z tlačového oddelenia Agel a tiež uviedol, že v Šaci sa za minulý rok narodilo až 19 dvojčiat.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM