Veronika Hunyadiová Rôzne

Kam v Košiciach počas SVIATKOV: Na výber je niekoľko podujatí

O zábavu bude v Košiciach postarané aj počas veľkonočných sviatkov. Na svoje si prídu deti aj dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Košiciach počas SVIATKOV: Na výber je niekoľko podujatí
Zdroj: Facebook.com/Mestská časť Košice - Sídlisko KVP

Veľkonočné bádanie

V parku vedy Steelpark v priestoroch Kulturparku čaká vo štvrtok (14. 4.) na všetkých zvedavcov celodenné Veľkonočné bádanie, ktoré potrvá do 18.00 hod. Vstupné 3 eurá. Počas veľkonočných prázdnin bude Steelpark fungovať v pozmenenom otváracom čase. Počas sviatkov, v piatok, nedeľu a pondelok bude zatvorený, v sobotu ho môžete s deťmi navštíviť od 11.00 do 18.00 hod.

štvrtok, 11.00 – 18.00 hod., Steelpark, Kulturpark

No počkaj, zajac

Mestská časť Nad jazerom pripravila na Zelený štvrtok 14. apríla zábavné popoludnie pre deti s témou Veľkej noci. Začína sa o 16.00 hod. v areáli pred miestnym úradom na Poludníkovej 7. Veľkonočný zajac deťom prinesie sladké prekvapenie, pripravené budú súťaže, maľovanie na tvár, gúľanie vajíčok či pletenie korbáčov.

štvrtok, 16.00 hod., areál pred miestnym úradom Nad jazerom, bezplatný vstup

Výstava kraslíc

Veľkonočné kraslice z regiónu Zemplína je možné aktuálne vidieť v Dome remesiel v Košiciach na Hrnčiarskej ulici, ktorý patrí pod Východoslovenské múzeum. Vystavené kraslice sú výberom z 32. ročníka súťažnej výstavy v trebišovskom múzeu. Na husacích, kačacích, slepačích a holubích vajíčkach použili kresličky rôzne techniky. Expozícia v košickom Dome remesiel, ktorá potrvá do 23. mája, obsahuje aj množstvo hravých a poučných prvkov pre deti. Vstupné jedno euro.

Dom remesiel, Hrnčiarska 9/A

Balkánsky Bashavel

Pre milovníkov tanca a balkánskych rytmov je v sobotu (16. 4.) večer pripravená tanečná párty v Tabačke. Oslávte príchod jari v rytmoch balkan beats, gypsy, reggae a world music. K tancu zahrá aj DJské duo MALALATA a DJ Hrajnoha. Vstup povolený pre starších ako 15 rokov.

sobota, 21.00 hod. Fabric Space Tabačka,

Jarný SWAP

S príchodom jari je čas aj na upratovanie šatníkov. K tejto činnosti sa hodí aj jarný SWAP oblečenia, ktorý sa uskutoční v nedeľu (17. 4.) v košickej Kunsthalle od 14.00 do 19.00 hod. Prineste, čo už nepotrebujete a odneste si jedinečné kúsky, ktoré vám padnú do oka. Kúsky, ktoré si nikto nevyberie potešia ľudí, ktorí si kúpu oblečenia nemôžu vôbec dovoliť.

nedeľa, 14.00 hod., Kunsthalle, Rumanova 8

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM