Recept na dnes

Kapor 3x inak: Vyprážaný, pečený a marinovaný

Hovorí sa, že keď sa kapor trepoce, budú pekné Vianoce. A je to naozaj tak. Už od nepamäti je neodmysliteľnou súčasťou slovenských tradícií a zvykov. Štedrovečerná večera bez kapra či inej ryby v spojení s chutným zemiakovým šalátom na žiadnom sviatočnom stole jednoducho nemôže chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Kapor 3x inak: Vyprážaný, pečený a marinovaný
Zdroj: Kaufland

Akými rôznymi spôsobmi však môžete „vianočnú“ rybku pripraviť? Prinášame vám skvelé tipy na prípravu kapra 3× inak.

VYPRÁŽANÁ KLASIKA

Kapor, pstruh, losos, pražma, platesa, makrela či treska? Sto ľudí, sto chutí. Či už si vyberiete jedno, druhé, alebo tretie, vianočná klasika je spojená práve s vyprážaním. Aj tento tradičný recept však môžete vylepšiť. Stačí, ak nebudete rybu vysmážať na oleji, ale na masle. Ryba sa tak neprepáli a získa krásnu maslovú chuť. Ďalšou inováciou môže byť aj zaujímavé dochutenie strúhanky. Pred obaľovaním do nej môžete pridať napríklad oriešky, čerstvé bylinky či iné „zlepšováky“, presne podľa vašej chuti. Inou formou štedrovečernej inovácie môže byť aj zmena tvaru. Namiesto podkovičiek môžete vyprážať napríklad kaprie hranolky.

PEČENÁ DELIKATESA

Ryby sa dajú výborne upiecť na panvici alebo v rúre, čím si dokonca zachovajú ešte viac živín ako pri vyprážaní. A paleta receptov na takúto pečenú rybu je doslova nekonečná! Stačí popustiť uzdu svojej fantázii. Rybku krátko pečte na masle, následne už len pridajte rôzne druhy zeleniny, napríklad koreňovej. Pripraviť si môžete aj zaujímavú omáčku, ktorá sa skvelo dopĺňa s chuťou ryby. Skúste napríklad orechovú, fjordskú, jogurtovú, zeleninovú, slivkovú či inú ovocnú omáčku a bylinky. A zdravá delikatesa je na svete!

Zdroj: Kaufland

POCHÚŤKA V MARINÁDE

Tento spôsob prípravy ryby je síce najmenej tradičný, no zároveň patrí medzi tie najchutnejšie. Marinády predsa nemusia byť len záležitosťou letného grilovania. A najlepšie je na tom to, že marinádu si môžete pripraviť presne podľa vášho gusta. Chuť rybieho mäsa krásne podčiarkne napríklad cesnaková, kôprová, bylinková, pikantná, barbecue či medová marináda. Za skúšku určite stojí napríklad pikantná medová, medovo-zázvorová, zázvorovo-sójová, cesnakovo-rozmarínová či medovo-horčicová marináda. Aj v tomto prípade však platí, že si ju môžete namixovať presne podľa vašich preferencií.

Zabehnite na svoj sviatočný nákup rýb, ale aj iných pochutiniek na vianočný stôl do Kauflandu. Nájdete tu široký sortiment všetkého, čo budete na šťastné a veselé sviatky potrebovať, a to za výhodné ceny. Priamo pred obchodným domom navyše kúpite nielen živé kapry, ale aj vianočné stromčeky.

Kapry sa dajú kúpiť do 23. decembra (pondelok – sobota v čase 7:00 – 21:00 hod, nedeľa od 8:00 – 20:00 hod).

Želáme vám krásne a chutné Vianoce!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM