Zuzana Vajayová Rôzne

Karpatská nadácia podporí štipendiami študentov informatiky

Karpatská nadácia otvorila druhý ročník Programu štipendií T-Systems Slovakia. Program podporí šesť študentov vysokých škôl z východného Slovenska, ktorí študujú informačné technológie a príbuzné odbory.

Každý z podporených študentov získa na akademický rok 2011 – 2012 štipendium vo výške 1400 eur.

Druhý ročník programu vytvára príležitosť pre študentov z východného Slovenska získať finančnú podporu pre svoje štúdium na vysokej škole. Zámerom programu je podporiť študentov informačných technológií a príbuzných odborov z košického a prešovského kraja, ktorí svoju budúcnosť spájajú s regiónom východného Slovenska. Štipendium je určené najmä mladým ľuďom, ktorí sú aktívni a pripravení aj svojou dobrovoľníckou činnosťou podieľať sa na rozvoji svojej obce, sídliska, či regiónu.

„Karpatská nadácia realizuje programy štipendií už šesť rokov a na rozdiel od iných štipendijných schém vyžaduje, aby sa podporení študenti aktívne angažovali ako dobrovoľníci v mimovládnych, či študentských organizáciách a komunitách, kde žijú.“, povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

Karpatská nadácia realizuje štipendijný program v spolupráci a z finančného daru spoločnosti T-Systems Slovakia s. r. o. „Sme radi, že pilotný ročník Programu štipendií T-Systems Slovakia bol úspešný a rozhodli sme sa v ďalšom roku stavať na tomto základe. Naším cieľom je naďalej vytvárať podmienky pre vzdelávanie a tak podporovať zvyšovanie zamestnanosti, ako aj rýchlejšiu adaptabilitu končiacich študentov vysokých škôl v praxi.“, doplnil riaditeľ ľudských zdrojov T-Systems Slovakia Ladislav Chudý. Uzávierka podávania žiadostí o štipendium je 7. októbra 2011.

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 15 rokov. Nadácia od roku 1995 podporila stovky projektov sumou viac ako 1 milión eur. Poslaním nadácie je finančná podpora, poradenstvo a technická pomoc pre aktívnych ľudí a organizácie v tomto regióne, ktorým záleží na tom, aby sa tu žilo lepšie. Karpatská nadácia sa aktívne venuje téme spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropii. Výsledkom partnerstiev Karpatskej nadácie a obchodných spoločností je spoločná podpora východoslovenskej komunity s pridanou hodnotou lepšieho vzájomného pochopenia potrieb neziskového a komerčného sektora.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM