Veronika Hunyadiová Správy

Klzisko v Mestskom parku je takmer hotové. Kedy sa ňom budeme korčuľovať?

Práce na novom klzisku finišujú. Chýba už len ľad a povolenia.

Ilustračný obrázok k článku Klzisko v Mestskom parku je takmer hotové. Kedy sa ňom budeme korčuľovať?
Zdroj: Facebook.com/MČ Košice Staré Mesto

Klzisko v Mestskom parku, o ktorom sa hovorí už niekoľko rokov, sa stáva realitou. V týchto dňoch na ňom finišujú práce a čoskoro na ňom pribudne ľad. Informoval o tom košický primátor Jaroslav Polaček na sociálnej sieti.

Viacúčelová plocha

Klzisko sa nachádza na ploche pri vstupe na kúpalisko Rumanova. Má rozmery 40 krát 20 metrov a po skončení zimnej sezóny sa premení na streetbalové ihrisko. Investorom je mesto a celkové náklady, vrátane chladiacich zariadení, sú 550-tisíc eur.

Okrem samotnej plochy, mantinelov sa vynovilo aj sedenie na „tribúne.“ K dispozícii budú aj hokejové bránky a do Košíc už dorazila aj rolba na úpravu plochy.

Chystajte korčule

„Klzisko v parku bude pre všetkých Košičanov zadarmo. Ešte chýba ľad, ale aj to sa už čoskoro zmení. Ak to situácia dovolí, korčuľovať sa budeme ešte pred Vianocami,“ uviedol Polaček.

Ak bude mať mesto všetky povolenia a bude priaznivá pandemická situácia, prví korčuliari by mohli klzisko otestovať 18. decembra. K dispozícii bude aj hudba a občerstvenie a otvorenie má byť zároveň oslavou storočnice košického hokeja.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM