Zuzana Vajayová Rôzne

Knižnici pre deti a mládež pribudli počas prázdnin nové knihy

Od začiatku prázdnin pribudli v Knižnici pre mládež mesta Košice štyri desiatky nových knižných titulov (spolu 250 zväzkov) pre deti, mládež i dospelých. Letné obdobie knižnica využíva aj na svoju modernizáciu.

„V pobočke na ulici Davida Feju vynovujú sedačky, na ktoré vlastnoručne šijú poťahy samotné knihovníčky. Pobočku na Drábovej ulici v nadväznosti na zmenu majiteľa objektu zrušili,“ informovala dnes TASR Beáta Hybáčková z knižnice.

Dodala, že koncom septembra sa knižnica chystá zúčastniť na dvoch celoslovenských podujatiach – v Prešove na súťažnej prehliadke programov pre deti, kde už viackrát uspela, a v Košiciach na celoslovenskom stretnutí tvorcov bibliografií pre deti a mládež. To má byť tentoraz venované košickým ilustrátorom detských kníh.

Hybáčková ďalej pripomenula, že v knižnici majú plné ruky práce aj počas leta. Celý prvý prázdninový mesiac usporadúvali medzinárodný literárny festival Mesiac autorského čítania, v centrálnej požičovni i v skladových priestoroch robili revíziu fondu.

„Každý piatok odchádzali knihovníčky za svojimi čitateľmi do zoologickej záhrady, kde im ponúkali literatúru o zvieratách, rôzne hry a burzu kníh. Piatky v ZOO potrvajú do konca augusta. Burza kníh z Knižnice pre mládež mesta Košice je k dispozícii aj každú augustovú nedeľu popoludní v Kulturparku na Kukučínovej,“ vymenovala Hybáčková.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM