Eva Mikulová Správy Samospráva

Koľko bude mesto seniorom prispievať na obedy a donášku?

V Košiciach žije približne 15 000 seniorov s výškou mesačného dôchodku do 450 eur. Tým všetkým mesto prispeje určitou čiastkou na obedy.

Ilustračný obrázok k článku Koľko bude mesto seniorom prispievať na obedy a donášku?
Zdroj: TASR

V čase od 1. apríla do 30. júna 2020 budú môcť seniori s mesačným dôchodkom do 450 eur (doteraz to bolo 415 eur) za zvýhodnených podmienok využiť donášku obedov. Rozhodli o tom mestskí poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve, ktoré sa konalo 26. marca.

V Košiciach žije približne 15 000 seniorov s výškou mesačného dôchodku do sumy – 450 eur.

Euro a euro

Každý takýto senior si bude môcť objednať akúkoľvek donášku jedného jedla denne, odloží si bločky a mesto mu následne preplatí 1 euro za jedlo a 1 euro za dopravu.

„Pre tých, ktorí o to prejavia záujem, sme úplne zliberalizovali tieto služby. Je úplne jedno, kde a u akej donáškovej spoločnosti alebo jedálni si seniori objednajú stravu. Ak s bločkom dôjdu na svoje mestské časti, vrátime im časť výdavkov na stravovanie. Preplatíme im po jednom eure za obed a zároveň im poskytneme ďalšie euro za dopravu. Tento stav bude platiť najbližšie tri mesiace. V júni to potom prehodnotíme a aj na základe aktuálnej situácie sa rozhodneme ako ďalej,“ informoval primátor mesta Jaroslav Polaček.

Mesto bude zároveň pripravovať aj potravinovo-hygienické balíčky pre Košičanov. „Chceme im takto doručiť nielen reálnu materiálnu pomoc. V balíčkoch nájdu aj viaceré užitočné informácie ako sa majú správať v týchto časoch alebo kde žiadať o pomoc. Okrem toho dostanú k dispozícii aj všetky pre nich potrebné kontakty,“ uviedol primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM