Veronika Hunyadiová Správy

Koniec výlukám: Električky sa vrátia na trate, autobusy na bežné linky

Práce na električkových tratiach sa chýlia ku koncu. Cez víkend sa na Jazero dostanete už aj električkou.

Ilustračný obrázok k článku Koniec výlukám: Električky sa vrátia na trate, autobusy na bežné linky
Zdroj: TASR/Milan Kapusta , TASR/František Iván

Cestujúci MHD si vydýchnu. Výluka električkovej dopravy na sídlisku Nad jazerom a na Alejovej sa o pár dní skončí. Dôvodom výluky boli rekonštrukcie cestno-koľajových prejazdov.

Koniec výlukám

Informuje o tom hovorkyňa dopravného podniku (DPMK) Vladimíra Petrušová. Ako prvá skončí v sobotu (16. 10.) výluka električkovej dopravy na sídlisku Nad jazerom. Od soboty budú linky č. 3, 4 a 7 premávať na celej trase podľa platných cestovných poriadkov. Autobusová linka č. 19 sa vrátia na svoju pôvodnú trasu s konečnou zastávkou Napájadlá a už nebude premávať po Važeckú.

V utorok (19. 10.) ukončia aj výluku električkovej dopravy na Alejovej ulici a električky č. 9 a R2 budú od utorka opäť premávať po svojej pôvodnej trase a podľa pôvodných cestovných poriadkov.

Žiadne náhradné autobusy

Ukončenie výluky znamená, že od soboty sa do bežnej výpravy DPMK vráti šesť autobusov, ktoré počas výluky zabezpečujú náhradnú autobusovú dopravu. Ďalších šesť autobusov náhradnej dopravy sa presunie na pravidelné linky MHD v utorok (19. 10.) po skončení výluky trate na Alejovej.

Viac správ z Košíc

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM