Správy

Koniec preplneným kontajnerom? Kosit bude odpad zbierať aj večer

Spoločnosť Kosit predlžuje zber odpadu až do večerných hodín. Dôvodom je výpadok zamestnancov kvôli koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Koniec preplneným kontajnerom? Kosit bude odpad zbierať aj večer
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Kosit predlžuje zber odpadu v Košiciach do večerných hodín. K úprave pristupuje z dôvodu nepriaznivého vývoja situácie v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorý vo zvýšenej miere zastihol aj jej zamestnancov.

Až do večera

Za spoločnosť informovala Slavomíra Brzová. Prevádzkové hodiny zberu odpadu upravujú po dohode s košickým magistrátom od tohto týždňa (15. 11.) až do odvolania. „S cieľom zabezpečiť komplexný rozsah poskytovaných služieb pre Košičanov bude odteraz zber odpadov prebiehať medzi 6.00 až 22.00 hod. počas celého týždňa,“ uviedla Brzová.

Výnimkou bude odvoz skla zo zelených nádob triedeného zberu odpadu, ktorý sa nebude uskutočňovať v neskorých večerných hodinách ani v nedeľu. Kosit v súvislosti s ďalším vývojom pandemickej situácie nevylučuje ani ďalšie úpravy prevádzkových hodín zberu odpadu.

Úpravy prevádzkových hodín podľa Brzovej neovplyvnia prevádzku zberných dvorov na uliciach Pri bitúnku, Popradská, Jesenského, Magnezitárska, Železiarenská a Napájadlá. Všetky budú aj naďalej počas pracovných dní fungovať v štandardnom zimnom prevádzkovom režime od 9.00 do 17.00 hod., v sobotu od 8.00 do 15.00 hod. Obedňajšiu prestávka je medzi 12.30 a 13.00 hod.

Preplnené kontajnery

Mimoriadny zber odpadu musel Kosit zabezpečiť už uplynulú nedeľu (14. 11.) v mestskej časti Staré Mesto na „Kuzmánke“, kde boli kontajnery na komunálny aj triedený odpad úplne preplnené a odpad končil na zemi. Na problém upozornili obyvatelia v skupine na sociálnej sieti. Po urgencii zo strany mestskej časti boli kontajnery obratom vyprázdnené.

Ďalším problémom kontajnerov na triedený odpad je ten, že do nich ľudia hádžu nestlačené plastové fľaše a nerozložené či neroztrhané krabice, ktoré zaberajú miesto a kontajner sa tak rýchlo zaplní. Pracovníci Kositu potom vynášajú kontajnery „plné vzduchu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM