Kontrolóri sa pozreli na mäso v Košiciach a okolí: V týchto zariadeniach našli nedostatky
Hygienici si koncom apríla a začiatkom mája posvietili na hygienu v stravovacích podnikoch, označovanie a vysledovateľnosť mäsa. Nedostatky našli aj v prevádzkach v Košiciach a okolí.
Regionálne úrady verejného zdravotníctva si na prelome mesiacov apríl a máj posvietili na hygienu, označovanie a vysledovateľnosť mäsa v stravovacích prevádzkach po celom Slovensku.
Kontrolóri si dovedna posvietili na 1040 prevádzok. Až v 28% z nich boli zistené nedostatky (296). Kontrolóri z RÚVZ udelili 227 blokových pokút v celkovej výške 10 655 eur. Okrem toho ešte uložili 183 opatrení. Medzi nimi likvidácia závadného mäsa, zákaz prípravy a podávania pokrmov z tepelne neopracovaného mäsa alebo okamžité stiahnutie potravín po dátume spotreby.
Zoznam prevádzok v Košiciach a okolí so zistenými nedostatkami podľa ÚVZ SR:
Reštaurácia Camelot, Kováčska 19, Košice
- osobná a prevádzková hygiena, podmienky
manipulácie so surovinami
Reštaurácia Modrá hviezda, Hlavná 20, Košice
- prevádzková hygiena, nezabezpečenie teplej vody v prevádzke
Reštaurácia u Čierneho baróna, Mudroňova ul.č.31, Košice
- nevyhovujúce podmienky manipulácie so surovinami
Kuchyňa, bufet a kaviareň v obj. MMK, Košice
- nesprávne uchovávanie hlboko mrazeného hydinového
mäsa (uchovávanie s nezlučiteľnými druhmi potravinových surovín),
- opätovné zmrazovanie rozmrazeného hydinového mäsa, zmrazovanie chladeného mäsa a jeho nesprávne uchovávanie,
- zámena pracovných plôch pri manipulácii so surovým mäsom, kríženie pracovných postup pri výrobe hotových pokrmov z mäsa nedostatočná prevádzková hygiena