Michal Lendel Správy

Korčuľovanie pod holým nebom v Košiciach: Pozrite si otváracie hodiny + cenník...

Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť na ľadové plochy pod holým nebom aj v našom meste. Podľa organizátorov stúpa obľúbenosť týchto zariadení i u nás. Pozreli sme sa preto, aké majú Košičania možnosti takéhoto korčuľovania.

Ilustračný obrázok k článku Korčuľovanie pod holým nebom v Košiciach: Pozrite si otváracie hodiny + cenník...
Zdroj: TASR

Príde korčuliarska sezóna aj do Košíc? Pomerne stále teplý koniec jesene znemožňuje na dvoch otvorených ľadových plochách začatie prípravy ľadu. Organizátori však sľubujú, že na sídlisku Juh a aj KVP sa tento rok korčuľovať budeme.

Počasie zatiaľ nespolupracuje

MČ Košice – Juh ako každoročne aj teraz pripraví ľadovú plochu na korčuľovanie a prenájom na hokej. Spoločne s plochou na KVP je však príprava ľadu ovplyvnená rozmarmi počasia. Ako nám prezradil Branislav Gjašík, konateľ firmy, ktorá prevádzkuje zimnú zábavu na sídlisku KVP, otvorenie sezóny závisí od klimatických podmienok, no predpokladá sa, že pôjde o koniec novembra alebo začiatok decembra.

Takáto ľadová plocha si vyžaduje, aby pri príprave ľadu teploty klesli aspoň na nula stupňov Celzia . „Ak je už ľad hotový teploty sa môžu pohybovať až do dvanásť stupňov,“ uviedol Viliam Rác, ktorý je vedúcim referátu Športovo-zábavného areálu (ŠZA) na Juhu.

Športovo-zábavný areál na Juhu

Zisk takýchto prevádzok sa bude odvíjať okrem počasia aj od počtu návštevníkov. Ľadová plocha na Juhu bude počas verejného korčuľovania stáť ako po iné roky 1 euro a po prvej hodine 70 centov.

Verejné korčuľovanie bude na tejto ľadovej ploche v stredu a piatok od 13:15 do 15:15 a od 16:00 do 18:00 hodiny. V sobotu a nedeľu od 10:00 do 12:00, od 13:00 do 15:00 a od 16:00 do 18:00 hodiny. „Počas prázdnin bude ľad sprístupnený na verejné korčuľovanie ako v sobotu a nedeľu každý deň. Ostatné hodiny budú prenajímané pre skupiny a firmy na ľadový hokej a korčuľovanie,“ povedal Rác.

Korčuľovanie na sídlisku KVP

Podobnú cenu vstupu na verejné korčuľovanie hlási aj ľadová plocha na sídlisku KVP. Pôjde teda o 1 euro na osobu. Záujemcovia o prenájom celej plochy na 1 hodinu si budú musieť siahnuť hlbšie do vrecka, keď zaplatia 50 eur.

Predpokladané hodiny verejného korčuľovania nám Gjašík spresnil takto: v pondelok od 17:00 do 18:00, vo štvrtok od 16:45 do 17:45 a s sobotu a nedeľu od 14:30 do 15:45.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM