Rôzne

Košičan Glück, ktorý vrazil Matovičovi: Vyše desaťtisíc hlasov na parlament nestačilo

Kandidoval z 53. miesta, na podľa preferenčných hlasov skončil v rámci Smeru štrnásty. Košičan Richard Glück, ktorý sa stal známy vďaka potýčke s Matovičom, sa do parlamentu aj tak neprebojoval.

Ilustračný obrázok k článku Košičan Glück, ktorý vrazil Matovičovi: Vyše desaťtisíc hlasov na parlament nestačilo
Zdroj: Facebook.com/Richard Glück , Facebook.com/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Jednou z najmedializo­vanejších predvolebných udalostí sa stal incident počas tlačovej konferencii Smeru-SD pred úradom vlády. Na tú dorazil s megafónom aj Igor Matovič. K jeho autu pristúpili niektorí členovia Smeru a začala potýčka.

Zapojený Košičan

Aj keď hlavnými protagonistami potýčky boli Robert Kaliňák a Igor Matovič, zapojili sa aj ďalší. Na videách je vidieť, ako mladý Košičan Richard Glück päsťou udrel šéfa Oľano sediaceho v aute.

„Toto je odo mňa pre Matoviča za všetkých Slovákov, ktorým zničil život. Váš Richard Glück,“ zverejnil zábery z potýčky na svojej sociálnej sieti.

Následne ho za tento incident poslanci košického mestského zastupiteľstva odvolali z funkcie člena legislatívno-právnej komisie.

Vyše desaťtisíc hlasov

Mladý smerák sa tak stal „slávny“ z večera do rána a odzrkadlilo sa to na jeho preferenčných hlasoch. Aj keď kandidoval až z 53. miesta, získal v uplynulých predčasných parlamentných voľbách až 10 184 hlasov, čo ho v rámci víťazného Smeru-SD vyšvihlo na 14. priečku.

No ani to na parlament nestačilo. Prekrúžkovať sa do parlamentu je totiž možné len vtedy, ak je počet krúžkov kandidáta vyšší ako tri percentá z celkového počtu hlasov pre stranu. Smer-SD volilo 681 017 Slovákov a Glück by tak potreboval zhruba ešte raz toľko hlasov, ako získal.

Samozrejme, to, že nie je medzi zvolenými poslancami, ešte neznamená, že nemá šancu dosiahnuť na parlament. Otázkou totiž zostáva, či bude Smer-SD súčasťou novej vlády a koľkí zo zvolených poslancov by sa v tom prípade „presunuli“ do exekutívy.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM