Barbara Dallosová Správy

Košičan Miloš (44) chcel preprať poriadny balík peňazí: Miesto bohatstva na Seyshelách mu hrozí 20 rokov basy!

Plán zlegalizovať takmer 300 tisíc eur z trestnej činnosti Košičanovi nevyšiel. Muž má podľa polície na krku obvinenie zo závažného zločinu, kde sú teraz tisíce eur, zatiaľ nevedia.

Ilustračný obrázok k článku Košičan Miloš (44) chcel preprať poriadny balík peňazí: Miesto bohatstva na Seyshelách mu hrozí 20 rokov basy!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, Košičan chcel zakryť pôvod takmer 300 tisíc eur pochádzajúcich z trestnej činnosti. Na krku má obvinenie z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmov z trestnej činnosti.

,,Obvinený muž mal v mesiaci december 2014 v úmysle zakryť pôvod finančných prostriedkov vo výške 297 750 eur pochádzajúcich z trestnej činnosti. S doposiaľ nezisteným spolupáchateľom, resp. spolupáchateľmi, vykonal prevod týchto prostriedkov z účtu košickej spoločnosti na účet spoločnosti so sídlom Seychely. Banke deklaroval dôvod prevodu najprv informáciou, že ide o splatenie pôžičky a následne fiktívnou dohodou o sprostredkovaní predaja nehnuteľností. Finančné prostriedky následne vybral v hotovosti v pobočke jednej z bánk v Košiciach a tieto použil doposiaľ nezisteným spôsobom," vysvetlila Mésarová.

Ako hovorkyňa pokračovala, prevádzané prostriedky pochádzali z trestnej činnosti spáchanej na území Francúzskej republiky, kde je vedené trestné konanie pre podvod spáchaný organizovanou skupinou a legalizáciu príjmu z trestnej činnosti.

Krajský policajný vyšetrovateľ už obvineného muža zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a zároveň spracuje podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny obvinenému Košičanovi hrozí podľa polície trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.

Čítajte tiež:

Nákupy v obchoďákoch bez platenia sa stávajú trendom: Obvinení sú až štyria Košičania!

Policajti hľadajú Milana (36): Košičan má na krku vážne obvinenie!

René (29) s pestrou minulosťou: V obchoďáku potiahol mobil, stihol toho viac

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM