Eva Mikulová Rôzne Správy

Košičania majú v strane Hlas úspech, bývalý primátor je v prvej trojke. KTORÍ sú ďalší?

Na kandidačnej listine sa v prvej tridsiatke ocitli štyria známi Košičania. Nováčikom v politike je krajský predseda Hlasu Igor Šimko.

Ilustračný obrázok k článku Košičania majú v strane Hlas úspech, bývalý primátor je v prvej trojke. KTORÍ sú ďalší?
3
Galéria
Zdroj: archív Igor Šimko

Košickí prívrženci strany Hlas-SD majú dôvod na radosť. Do prvej tridsiatky sa dostali štyri výrazné košické osobnosti. Nikoho neprekvapí, že trojkou na kandidátke je bývalý primátor mesta Richard Raši, ktorý už v podstate má miesto v budúcom parlamente isté. A kto sú ďalší?

Nováčik v politike

Bývalý minister hospodárstva Peter Žiga je jedenástkou Hlasu, číslo 25 má Radomír Šalitroš – bývalý podpredseda strany Dobrá voľba.

Absolútnym nováčikom vo „veľkej“ politike je krajský predseda strany Hlas Igor Šimko, ktorý obsadil na kandidátke 27. miesto a tak uzatvára štvoricu Košičanov v prvej tridsiatke.

Igor Šimko, ktorý je uznávaným súdnym znalcom v odbore ochrana životného prostredia, sa na svoju premiéru v politike teší: „Som veľmi rád, že Košice a Košický kraj budú mať silné zastúpenie, ako v prvej 30-tke tak aj v celej 150-tke. Nebudú to len Košičania. Máme regionálnych kandidátov z každého okresu, ktorí sú doma medzi ľuďmi známi, nominovali sme starostov, poslancov, viceprimátora, či ľudí z profesie ako železničiar, alebo šikovného študenta. Po celom dni som domov do Košíc cestoval vlakom, túto formu dopravy mám radšej ako šoférovanie po nedokončených slovenských diaľniciach,“ povedal pre Dnes24.sk Šimko.

Volebný líder neprekvapil

Kandidačnú listinu strany HLAS – sociálna demokracia povedie do volieb Peter Pellegrini. Druhé miesto patrí Denise Sakovej, tretie Richardovi Rašimu a štvrté Erikovi Tomášovi.

Na piatom mieste je Zuzana Dolinková, na šiestom Matúš Šutaj Eštok a na siedmom nitriansky župan Branislav Becík. Ôsmy je odborník na samosprávu Michal Kaliňák, deviaty bývalý predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker a prvú desiatku uzatvára odborník na zahraničnú politiku Peter Kmec.

Hlas - SD
3
Galéria
Zdroj: archív Igor Šimko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM